Home > Culinair > In de keuken bij het Limburgs Culinair Gala 2023: Guido Braeken van Julemont**

In de keuken bij het Limburgs Culinair Gala 2023: Guido Braeken van Julemont**

Op maandag 9 oktober 2023 vindt in het MECC in Maastricht de vijfde editie van het Limburgse Culinair Gala plaats. Deze avond staat opnieuw volledig in het teken van de Limburgse gastronomie en het jonge talent dat er werkt. Voor de gelegenheid zullen wederom vier topchefs samen een (zeven-)sterrenmaaltijd bereiden. Een van die chefs is Guido Braeken van Julemont** in Wittem.

Voor Braeken is het de tweede keer dat hij acte de présence geeft in de keuken van het Limburgs Culinair Gala. In 2022 stond hij er al samen met Robin van de Bunt van De Leuf*, Hans van Wolde van Brut172** en Robert Levels van Château Neercanne, dat inmiddels ook weer een Michelinster heeft. „Dat was heel bijzonder. Ik had in het verleden al vaker op zulke grote evenementen gekookt, maar dat was dan altijd onder de naam van iemand anders. Dit was de eerste keer dat ik onder mijn eigen naam én mijn eigen twee sterren werd uitgenodigd. Heel chic, maar ook heel spannend. Normaal koken we voor maximaal 34 gasten, nu één gang voor 340 gasten. Achteraf gezien hebben we daar veel plezier in gehad, ook omdat je die ervaring kunt delen met andere chefs.’’

Gala 2022

Toen de vraag kwam om nog een keer mee te koken voor het gala, hoefde Guido daar ook niet lang over na te denken. „Op het gebied van gastronomie is Chapeau in Limburg toch wel hét blad om te lezen. Het is een hele eer dat ik daar weer aan mag meedoen.’’ Dit najaar deelt Guido de keuken Hans van Wolde van Brut172 en zijn voormalig leermeester Ralf Berendsen van het gelijknamige tweesterrenrestaurant in Lanaken. Voor het dessert wordt de bekende Vlaamse sterrenpatissier Roger Van Damme* ingevlogen. Niet alleen in de keuken, ook tijdens de wedstrijd voor het Jong Limburgs horecatalent zal er – net als op de BBB die gelijktijdig plaatsvindt in het MECC – meer aandacht zijn voor de Belgisch-Limburgse gastronomie.

Voor 9 oktober 2023 heeft Guido een tussengerecht met kreeftenstaart gepland. Hoe dat gerecht er precies komt uit te zien is blijft nog even een verrassing.

Kaarten voor het Limburgs Culinair Gala kosten 265 euro per stuk of 2650 euro per tafel en zijn te koop via bbbmaastricht.nl/limburgs-culinair-gala

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.