Home > Culinair > Il Fiore puur Italiaans in hartje Maastricht

Il Fiore puur Italiaans in hartje Maastricht

Chef Dino Bagnato had al eerder zijn hart aan Maastricht verpand, vanuit de keuken van van het bekende restaurant Mediterraneo. Zijn partner Diana leerde in de bediening eveneens daar de kneepjes van het vak.

Voor een zelfstandig avontuur toog het koppel naar Maasmechelen waar de naam ‘Il Fiore’ geboren werd. Na vele jaren met ruim opgedane ervaring  zijn Dino en Diana nu teruggekeerd naar Maastricht, met eveneens een eigen zaak onder dezelfde naam.

In het pand aan de Kesselskade, waar tot voor kort restaurant Rantree te vinden was, wordt nu een authentieke Italiaanse cuisine gevoerd. Wars van trends, puur op de traditionele smaak.

Dino en Diana hebben meteen hun draai gevonden op deze plek. Heerlijke gerechten zoals romige burrata, verse zee-egel en kaviaar staan vast op het menu. Hoewel bij Il Fiore het menu slechts een richtlijn is. Dino verrast graag ter plekke met culinaire meesterwerken, afgestemd op de wensen van de gast.

Die formule slaat aan want de gasten hebben in de eerste paar maanden dat de nieuwe zaak geopend is, al frequent bezocht.

„Wij voelen ons thuis in Maastricht, we gaan hier niet meer weg”, zegt Dino vol overtuiging. En Diana valt bij: „Je merkt dat Maastricht de wind mee heeft als aantrekkelijke stad om de winkelen en te eten. We krijgen veel gasten vanuit Hasselt, vanuit Luik, vanuit Aken en natuurlijk vanuit de regio Maastricht. Het kan alleen nog maar beter gaan.”

_________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu