Home > Culinair > ‘Identità’, de roots en recepten van chefkok Peppe Giacomazza

‘Identità’, de roots en recepten van chefkok Peppe Giacomazza

Veel volk voor de presentatie van Peppe’s nieuwe boek ‘Identità’. In deze publicatie keert Peppe Giacomazza, de sympathieke chef van restaurant  La Botte in Genk, terug naar zijn roots. Samen met vriend en fotograaf Max Vicca maakt hij een culinaire reis door Italië, op zoek naar de basis van zijn eigen keuken – en naar zijn eigen identiteit. Tijdens zijn avontuurlijke ontdekkingstocht ontrafelt hij de wortels van enkele van de meest iconische Italiaanse gerechten. Onderweg haalt Giacomazza herinneringen op aan zijn leermeesters, squadra, vrienden en familie.

‘Identità’ bestaat uit zeven hoofdstukken, die telkens als een menu zijn opgebouwd. Elk hoofdstuk ontsluiert een stukje van Peppe’s  identiteit en zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Die combineert hij met zijn favoriete gerechten op de menukaart van La Botte, voorzien van bijpassende wijntips. Zo is ‘Identità’ niet alleen een eerbetoon aan de Italiaanse keuken, maar ook aan de mensen die deze levend houden. Want waarom blijft de Italiaanse cucina zo populair? Door zijn eenvoud! Met slechts enkele kwalitatieve ingrediënten wordt een explosie aan smaak gecreëerd. En dat kan Peppe als de beste.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.