Home > Culinair > Houten jubileum Winefair Lanaken

Houten jubileum Winefair Lanaken

De Winefair in Lanaken, de driedaagse wijnmanifestatie opende vrijdag avond haar deuren in het Cultureel Centrum van Lanaken, met dit jaar 45 exposanten. De meeste van hen handelen in wijnen uit de meest uiteenlopende landen, maar ook zijn er stands waar bijvoorbeeld gin en rum worden verkocht. Daarnaast voorziet het aanbod in onder meer charcuterie en speciale kazen.

 

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

 

Loepzuivere wijnen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en België, maar ook uit relatief onbekende wijnlanden als Tsjechië, Slovenië, Moldavië en Bulgarije. Ook zijn er pareltjes uit Griekenland, het uitgestrekte land waar al meer dan 6000 jaar wijn gemaakt wordt, maar waarvan we de voortbrengselen op wijngebied in onze lage landen nog altijd niet of nauwelijks kennen.

Daarnaast zijn er diverse kookdemonstraties. Wie het graag bij wijn houdt, maar niet onmiddellijk weet waar hij het door de veelheid aan wijnen zoeken moet, krijgt overigens enige hulp: de sommeliers van Winefair Lanaken hebben hun tien favorieten gekozen en laten daar het publiek graag mee kennismaken.

Winefair is nog tot en met a.s. zondag te bezoeken

Foto’s Frits Widdershoven

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu