Home > Culinair > HOTSPOT Johnny Wrap

HOTSPOT Johnny Wrap

Auteur: Meyke Sarabèr

Sinds een aantal maanden is het Cörversplein in Maastricht – een plein dat de afgelopen jaren flink is opgeknapt – een eetgelegenheid rijker die zich richt op verantwoord fastfood: Johnny Wrap.

Deze hippe zaak, waarvan de naam een knipoog is naar oud-Ajacied Johnny Rep, de stervoetballer uit de jaren ’70 , wordt geleid door twee (voormalig) MVV’ers, Ramon Voorn en Nick Kuipers. Professionals, niet alleen op het voetbalveld, maar ook in de keuken, zo blijkt als we er een kijkje gaan nemen.

De energieke uitstraling van de zaak sluit aan bij de visie van de twee sportieve horeca-ondernemers. ,,Johnny Wrap is de ideale tussenstop als je extra energie nodigt hebt”, zegt Ramon. En die energie voel je direct op het moment dat je binnenkomt. De zaak is modern ingericht en de sfeer is relaxt. Bij de inrichting van deze hotspot hebben de twee een beetje hulp gekregen van de zus van Ramon. Zij is eigenaresse van Burgerlijk, de inmiddels zeer populaire eigentijdse hamburgerzaak in de Rechtstraat in Maastricht.

Hoe Johnny Wrap ontstaan is? ,,Eigenlijk een uit de hand gelopen grap”, vertelt Ramon. Zoals je mag verwachten van twee (voormalig) MVV’ers zijn hij en Nick, zijn compagnon, veel bezig met sport en daar horen natuurlijk verantwoorde maaltijden bij. Op woensdag was het traditie om met de hele  vriendengroep gezellig te eten. Zoals wel vaker het geval was, stonden er dan wraps op het menu. Al genietende van het heerlijke eten kwam in het gezelschap al snel de gedachte op dat ze dit soort lekkere dingen ook best zelf konden maken, maar dan beter, lekkerder en uiteraard gezonder. Een nieuwe formule was geboren. ,,In Maastricht was nog geen plek waar je snel een gezonde bite kon halen. Zo is uit een combinatie van een lunchdate met vrienden én onze voorliefde voor sport Johnny Wrap ontstaan.”

Op dit moment is de zaak voornamelijk gericht op het afhalen van gerechten, maar als het goed is komt daar in de toekomst verandering in. De keuken wordt verplaatst waardoor de zaak groter wordt. En wie weet zit je over een tijdje langs de Maas met een glaasje wijn te genieten van jouw Johnny Wrap, want een terras is zeker een droom van beide heren. ,,We willen optimaal gebruikmaken van het pand en het uitzicht”, aldus Ramon.

De wraps worden à la minute bereid. De Bisschopsmolen in Maastricht – de bakkerij in hartje binnenstad die ook enkele ploegen aan de Tour de France van gezonde voeding voorziet – maakt het beslag, maar het bakken van de wraps gebeurt bij Johnny Wrap zelf. Alles in de zaak draagt bij aan de beleving. Van open keuken tot de salades en de creatieve namen van de wraps – zoals de subtiele verwijzing naar Johnny Rep al aangeeft is het voetballende duo  goed in naamgrapjes en woordspelingen (wat dacht je van Tuna Turner, Eggie Murphy, Las Vega en Leonardo di Carpaccio?). Binnen een kwartiertje is je wrap klaar, zoals het hoort lauwwarm en helemaal vers.

Foto: Johnny Wrap

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu