Home > Culinair > Hotels La Butte aux Bois en Stiemerheide verkocht

Hotels La Butte aux Bois en Stiemerheide verkocht

Domaine La Butte aux Bois in Lanaken, een van de meest prestigieuze hotels van België, is verkocht door eigenaar Eric Bullens. Ook zijn hotel Stiemerheide in Genk wisselt van eigenaar. Beide locaties komen in handen van juwelenontwerper Jochen Leen en zijn Zwitserse zakenpartner Rüdiger Pohl (eigenaar van Granada Gallery)

V.l.n.r. Directeur La Butte aux Bois Yannick Bouts, Chef Kok Ralf Berendsen en nieuwe eigenaar Jochen Leen

 

Leen heeft al meer dan tien jaar een eigen juwelenboutique in La Butte aux Bois, dat geldt als 5-sterrenplus-hotel.

Het chique domein in Lanaken, met onder meer het 2-sterrenrestaurant La Source, is meer dan 35 jaar geleden opgericht door de Nederlandse familie Bullens. Eigenaar Eric Bullens en zijn vrouw Yolande hadden geruime tijd het idee dat hun dochter, die inmiddels internationaal ervaring heeft opgedaan in de hotellerie, mogelijk het stokje op termijn zou overnemen. Maar zij heeft een andere weg gekozen en woont en werkt in Parijs.

Eric Bullens ging eind 2019 op zoek naar een mogelijke overname-kandidaat. „De toekomst en de kwaliteit moesten verzekerd worden”, zegt Bullens.

Juwelier Jochen Leen en zakenpartner nieuwe eigenaars

Hij nam Jochen Leen in vertrouwen om mee te zoeken naar een geschikte kandidaat. „Maar ik heb begin dit jaar te kennen gegeven dat hij niet verder hoefde te zoeken en dat ik zelf, samen met Rüdiger Pohl, serieuze interesse hadden. Daarna is alles zorgvuldig voorbereid en hebben we nu de zaak rond. Tijdens de eerste lockdown heb ik zelfs enkele maanden in het hotel gewoond, en heb alles zo van dichtbij meegekregen. Ik ben vertrouwd met het huis en met het personeel, dus het is voor mij een eer om hier de kar te mogen trekken. Weliswaar ken ik Stiemerheide minder goed dan La Butte aux Bois, maar de huidige teams blijven gehandhaafd onder leiding van Yannick Bouts en Jos Schols. Ook chef-kok Ralf Berendsen van La Source blijft culinair de kar trekken. Het niveau is nu al zeer hoog, wij hebben de ambitie om dat nog verder door te trekken.”

Nieuwe mede eigenaar Rüdiger Pohl en echtgenote Allison Magovern

 

De afgelopen jaren investeerde Bullens miljoenen in de uitbreiding van La Butte aux Bois, onder meer met een zeer luxe wellness-resort. Ook hotel Stiemerheide, met onder meer het 1-sterrenrestaurant Kristalijn, geldt als een hoogwaardige locatie.

Hotelmanager Yannick Bouts is tevreden met de transactie. „Wij komen niet in handen van een grote internationale keten. Jochen Leen is van Lanaken en kent het huis als geen ander. Dat schept vertrouwen.”

Jochen Leen en Rüdiger Pohl willen niet alleen de huidige aanwezige kwaliteit minimaal handhaven en liefst uitbouwen, ook zullen zij extra functies toevoegen. „Wij zitten in de internationale handel in edelstenen”, vertelt Leen. „Mijn ontwerpen werden altijd al in La Butte aux Bois verkocht. Nu gaan we daar ook nog andere luxe producten aan toevoegen en zal er zeker ook ruimte komen voor kunst, waar wij vanuit de juwelen al jaren mee bezig zijn. Wij gaan van deze locaties unieke belevingen maken.”

Leen krijgt ook een eigen vestiging van zijn juwelenbedrijf in het nieuw te openen luxe hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen, waar de Limburger Marc Alofs directeur is. Hij werkte voorheen bij La Butte aux Bois. „En we gaan nog een vestiging openen op het Duitse eiland Sylt, dus we zitten zeker niet stil de komende jaren.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu