Home > Culinair > Hotel La Butte aux Bois behaalt ‘5-sterren-plus’

Hotel La Butte aux Bois behaalt ‘5-sterren-plus’

Auteur: Jo Cortenraedt

Relais & Chateaux Domaine La Butte aux Bois in Lanaken is door Toerisme Vlaanderen bekroond met de classificatie ‘5-sterren-plus’, zo is vandaag bekendgemaakt. Het luxueuze hotel met tweesterrenrestaurant in de bossen bij Lanaken is het eerste hotel in Vlaanderen die deze bijzondere eer te beurt valt.

De toekenning is tot stand gekomen na een grondige inspectie op basis van een reeks objectieve criteria die per sterrencategorie zijn vastgelegd. Het extra label ‘Superior’ is een blijk van erkentelijkheid en waardering voor het totaalaanbod aan faciliteiten en comfortvoorzieningen, alsook voor de uitzonderlijk hoge kwaliteit van de dienstverlening en de vakbekwaamheid en inzet van de ruim honderd medewerkers.

Hoteldirecteur Marc Alofs toont zich opgetogen over deze toekenning. ,,Tot vorig jaar kwamen onze restaurant- en hotelgasten in meerderheid uit België en Nederland, wat te verklaren valt door de bekendheid van ons sterrenrestaurant La Source, de nabijheid van het Nationaal Park Hoge Kempen én van Maastricht, met als blikvangers TEFAF en de concerten van André Rieu.  Sinds de verruiming van het lifestyle- en wellnessaanbod van SPA RETREAT ‘La Forêt’ en de tweede Michelin-ster voor La Source, verwelkomen wij in toenemende mate hotelgasten uit onder meer Duitsland, Engeland, Frankrijk, de VS en zelfs Canada. Het gaat om ware levensgenieters die de wereld rondreizen op zoek naar culinaire hotspots en bijzondere hideaways, en soms een dagje langer bij ons blijven. Vanuit hun ervaringen op internationaal vlak stellen zij zeer hoge eisen inzake kwaliteit en service. Dat vergt van ieder van ons zowel vakbekwaamheid als engagement en flexibiliteit en dat op elk moment van de dag én de week. In alles streven wij de perfectie na! Dat is noodzakelijk om op ons niveau succesvol te zijn én te kunnen blijven. De prestatiedruk in de horeca is immens groot en dan geeft een bekroning zoals Domaine La Butte aux Bois nu ontvangt een enorme boost om op de ingeslagen weg verder te gaan. Dankbaarheid voor dienstbaarheid is niet vanzelfsprekend, daarom doet die erkentelijkheid in de vorm van de 5-sterren-plus als eerste hotel in Vlaanderenclassificatie ieder van ons enorm veel plezier.”

Van landhuis tot tophotel

De geschiedenis van La Butte aux Bois als hotel gaat terug tot 1986. De ondernemersfamilie Bullens besloot toen tot de verbouwing van haar landhuis uit 1924 in Neo-Turdorstijl tot een hotel/restaurant. De naam is ontleend aan het Frans en staat voor ‘heuvel in het bos’. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde La Butte aux Bois zich tot een prestigieus luxehotel & gourmetrestaurant dat in 2008 lid werd van de gerenommeerde hotelvereniging Relais & Châteaux en belangrijke internationale onderscheidingen in de wacht sleepte met als uitschieters een eerste Michelin-ster in 2013 en een tweede Michelin-ster in 2017 voor het inpandige gourmetrestaurant La Source en zijn chef Ralf Berendsen.

Op de foto: het managementteam van La Butte aux Bois (vlnr Rachel Buddemeijer – Spa Manager, Mieneke Kuipers – HR Manager, Marc Alofs – Directeur, Mark Schellingerhout – F&B manager, Jessy Brepoels – Front Office Manager, Laura Martinelli – Guest Relations & Sales Manager, Eric Bullens – Propriétaire, Stéphanie Stulens – Housekeeping Manager)

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.