Home > Culinair > Hof van Huntjens: finalist publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2021’

Hof van Huntjens: finalist publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2021’

In de week van 14 mei stemde Limburg massaal op zijn favoriete terrasjes in de provincie. De vijf terrassen met de meeste stemmen dingen in de week van 21 mei om de publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2021’. Om er zeker van te zijn dat jij je keuze weloverwogen kunt maken, stellen we de vijf finalisten deze week aan je voor!

Midden in de oude dorpskern van Amby (gemeente Maastricht) ligt Hof van Huntjens. In 2012 openden Estelle en François Meurders de deuren van deze voormalige herenboerderij. Na de eerste lockdown in verband met Covid-19 hebben deze twee ondernemers het najaar van 2020 benut om Hof van Huntjens van een verfrissende nieuwe look te voorzien.

Hof van Huntjens is een laagdrempelig restaurant met als speerpunt wisselende Limburgse specialiteiten en een Bourgondische gastvrijheid.

Vanaf de Limburgse landerijen loop je deze karakteristieke carréhoeve binnen door een historische poort. Bij binnenkomst tref je een warm, sfeervol en huiselijk paviljoen aan, gelegen op de knusse binnenplaats die gesierd wordt met de historische aspecten van deze oude herenboerderij.

De eigenaren verwelkomen je graag in hun voormalige ‘gooikamer’, ‘hoeskamer’ of gewelfde mergelruimte, waar je heerlijk kunt genieten van de verse gerechten die op ambachtelijke wijze door de keukenbrigade zijn bereid.

Aan de voorzijde van het pand ligt een knus overkapt gevelterras waar je onder het genot van een complete koffie, een lekker speciaalbier of een mooi glas wijn kunt genieten na een lange wandel- of fietstocht. Volop mogelijkheden dus voor een tussendoortje, een stop tijdens een wandeling, een uitgebreide lunch of een aangekleed diner.

De laatste stemronde is gesloten. De winnaar van de publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2021’ wordt in de week van 31 mei bekend gemaakt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.