Home > Culinair > Hoe Anthony Bourdain de souschef van Château Wittem inspireerde

Hoe Anthony Bourdain de souschef van Château Wittem inspireerde

Filmtheater Lumière Cinema staat zondag 27e maart in het teken van de culinaire film. Hoofdonderdeel van het programma is de bejubelde documentaire Roadrunner, een film over het bijzondere leven van de legendarische Amerikaanse kok, presentator en schrijver van onder meer kook- en reisboeken Anthony Bourdain, die in 2018 op 61-jarige leeftijd overleed.

Na afloop van de film gaat Wouter Greven, programmeur bij Lumière Cinema in gesprek met Norris Neutelings, een van de jonge kooktalenten van Limburgse bodem. Hij stond in het verleden in de keuken bij Beluga Loves You en werkt nu als souschef bij Château Wittem.

Norris ging ooit koken omdat Bourdain hem inspireerde. Tijdens het gesprek na afloop van de documentaire vertelt hij hoe dit zit. Daarnaast doet hij uit de doeken wat voor soort gerechten tot de Bourdain-essentials gerekend kunnen worden.

De jonge kok legt onder meer uit dat zijn hart bij de rock-‘n-roll ligt. Hij zou zichzelf het allerliefst een levensstijl aanmeten die past bij de grote sterren van dat genre, maar realiseerde zich dat de kans dat je aan de top komt heel erg klein is en dat daar op zijn minst heel veel talent en geluk voor nodig is. ,,Toen ik met Bourdain in aanraking kwam, zag ik dat ook koken rock-‘n-roll kan zijn. Bourdain leidde het leven van een rockster, met dezelfde passie en hetzelfde talent. Hij inspireerde mij om de keuken in te gaan en ik ontdekte hierin mijn eigen talent. Misschien nog wel meer dan in muziek.”

De film Roadrunner bevat onmiskenbaar een stevige dosis romantiek, iets waar je ook mee te maken hebt als je werkzaam bent in de wereld van de topgastronomie. ,,Het leven als kok is hard werk. Eerlijk werk. Maar vooral mooi werk. Verse ingrediënten die samenkomen in heerlijke gerechten. Een samenspel van smaken die op allerlei manieren de juiste noot weten te raken. Alsof je naar een rockconcert gaat. Waarin samenspel alles is.”

Roadrunner: A Film About Anthony Boudain. Zondag 27 maart 13.00 uur. De zaal gaat open om 12.45 uur. Tickets kunnen worden gereserveerd via https://lumiere.nl/events/roadrunner-a-film-about-anthony-bourdain-nagesprek#

Bassin 88 Maastricht (NL) – lumiere.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.