Home > Culinair > Het kantoorkoffie- en theemomentje thuis

Het kantoorkoffie- en theemomentje thuis

Op kantoor zijn we ongeveer een jaar geleden geswitcht van koffie(apparaat) en thee. We kozen daarbij voor een samenwerking met Blanche Dael, want: lokaal, winkel om de hoek, compleet MBD-servies erbij én vooral belangrijk: goeie koffie en thee

Inmiddels is het een maand geleden dat ook het team van Chapeau, naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen door de overheid, besloot om zijn werkzaamheden van kantoor naar huis te verplaatsen. Dat betekent in mijn geval: werken in de woonkamer, trage internetverbinding, twee huisgenoten op ‘kantoor’ én verantwoordelijk voor mijn eigen bakkie pleur in de ochtend. En dat betekent meestal of geen koffie (want: huisgenoten) of wél koffie, maar geen Maastrichtse koffie.

Gelukkig kwam ik er vorige week achter dat de redding nabij was (lees: praktisch aan de overkant van de straat). Blanche Dael levert namelijk aan huis.

Deze week stond er dan ook een ‘Mesteechs Kedooke’ op de stoep. Bij het openen van dit cadeautje waande ik me even in de Wolfstraat: de geur van versgemalen koffie kwam me tegenmoet en vulde de woonkamer. In mijn koffiepakketje zat om te beginnen een pakje Café 1878, ‘de klassieker van de Maastrichtse koffiecultuur’, voor het eerst geblend in het jaar dat Maison Blanche Dael de deuren opende (vandaag, 17 april 2020, precies 142 jaar geleden). Ook een potje Dael’s Delight, een witte maar fruitige theemelange, tevens een echte Maison Blanche Dael klassieker. Om het koffiemomentje compleet te maken Blanche Dael choco-tablettes en nougat. Jawel, dé nougat.

Een ding is zeker: zoals bij Coffeelovers krijg ik ze thuis (of op kantoor) niet, maar tot de tijd dat de terrassen weer open mogen en wij weer op kantoor werken, red ik het prima met de bezorgservice van Maison Blanche Dael.

Nu nog even de perculator uit de kast toveren en dan kan ik vandaag met een fris hoofd aan het werk!

Je bestelt je koffiemomentje op kantoor voor thuis makkelijk via www.blanchedael.nl/inblijfthuis. Met de couponcode #ikblijfthuis krijgen thuiswerkers in Maastricht hun bestellingen van meer dan 15 euro gratis, en door het team van de Blanche Dael winkel in de Wolfstraat, thuisbezorgd. Tegen een meerprijs wordt ook in de rest van de Benelux aan huis geleverd.

Wolfstraat 28, Maastricht (NL) – blanchedael.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu