Home > Culinair > Het kan weer: WijnSpijs Wandelen in Maastricht

Het kan weer: WijnSpijs Wandelen in Maastricht

Het begint in Maastricht zo langzamerhand een echte traditie te worden. Een traditie waar veel Maastrichtenaren – en trouwens ook niet-Maastrichtenaren – al weken, zo niet maanden van tevoren naar uitkijken: de WijnSpijs Wandeling, een leerzame en culinair verantwoorde tocht door de pittoreske binnenstad van wat veel mensen nog altijd beschouwen als de gastronomische hoofdstad van het land.

De volgende editie van de WijnSpijs Wandeling vindt plaats op 27 oktober. Van 12.00 uur tot ongeveer 17.00 uur wandelen de deelnemers een wisselende route van zo’n vijf kilometer lang. De tocht voert deze keer langs maar liefst zeven bijzondere adresjes die veel locals inmiddels tot hun favoriete eetgelegenheden rekenen. Bij elk restaurant wacht de wandelaars een keurig verzorgd gerechtje, in combinatie met een bijpassend glas wijn. En dat alles voor de aantrekkelijke all-in prijs van nog geen zeventig euro.

Deze keer doen onder andere mee: Bouchon d’en Face (een op Lyonese leest geschoeide bistro, gemodelleerd naar de bekende bouchons die zo beeldbepalend zijn voor de culinaire hoofdstad van Frankrijk), Brasserie FLO (dat zo’n 200 meter verderop ligt en tekent een plezierig Parijs-achtige sfeer) en Le Bon Vivant (een gastronomisch pareltje verstopt in een sfeervolle, eeuwenoude gewelvenkelder.

De WijnSpijs-wandeling voert verder naar Meesters in Wijn (een hippe wijnbar, waar je een groot aantal absolute topwijnen per glas kunt krijgen), Oak 34 (een relatief jong etablissement op de Markt, waar de bekende Maastrichtse chef Kris School achter de BBQ staat) en Restaurant Rozemarijn (waar een Zeeuwse chef een vleugje Zeeland toevoegt aan het chique Stokstraatkwartier). Mooi is ook dat de wandelaars na een gezonde wandeling door het fraaie stadspark kunnen aanschuiven bij Restaurant Danyel in de wijk St. Pieter, dat inmiddels door velen tot de betere adressen van de stad gerekend wordt.

De WijnSpijs Wandeling is een uitgelezen mogelijkheid om het centrum van de Limburgse hoofdstad op een andere manier te leren kennen. Dikke kans dat zelfs Maastrichtenaren op deze wijze al wandelend op plekken komen waar ze nooit eerder zijn geweest.

Overigens hoeft niemand zich te laten afschrikken door het woord ‘wandeling’: de WijnSpijs Wandeling omvat een parcours van weliswaar vijf kilometer, maar voor je het weet is de tocht voorbij, en ben je ondanks al het lekkere eten en drinken al snel een paar honderd ‘wandelcalorietjes’ kwijtgeraakt.

Een ideaal middagje uit kortom voor bourgondiërs, foodies en wijnliefhebbers die liever aan de bar of aan een restauranttafeltje zitten dan dat zij calorieën verbranden door een stukje te hardlopen. Overigens is ook de echte wandelaar die wel brood ziet in een lange lunch van harte welkom.

Nog een tip: de organisatie raadt dames aan de hakjes thuis te laten: het enige nadeel van Maastricht is dat het vanwege de vele sfeervolle kinderkopjes in het centrum bekendstaat als de minst hakjesvriendelijke stad van Nederland

Kijk voor alle praktische informatie en het bestellen van kaarten op:
https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/maastricht/


______________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu