Home > Culinair > Het Gerecht: met mocktails en een nieuw terras de zomer in

Het Gerecht: met mocktails en een nieuw terras de zomer in

Het zal je maar gebeuren: heb je alles in gereedheid gebracht om je eenjarig bestaan als restaurant op feestelijke wijze luister bij te zetten met een onvergetelijk jubileumweekend, en dan krijg je te horen dat de hele Nederlandse horeca op slot moet. Ellis Huijnen en Cederik Pieters van het restaurant Het Gerecht in Roermond zullen de zondag voor de eerste verjaardag van hun succesvolle zaak in hartje Roermond niet snel vergeten, blikken ze ruim tweeënhalve maand na het begin van de coronacrisis terug. ,,We hebben iedereen die gereserveerd had afgebeld. Vervolgens zijn we even rustig gaan zitten om te relativeren. Maar ook om ons te beraden, want je moet natuurlijk wel verder.”

Inmiddels is de kleine, knusse zaak alweer ruim een week geopend. Hoewel de jonge ondernemers, net als vrijwel al hun collega’s in de gastvrijheidsbranche, hard zullen moeten werken om een deel van de schade van de afgelopen maanden in te halen, zijn ze allerminst somber gestemd. ,,We zien heel duidelijk dat onze gasten ons weer weten te vinden. Ons voordeel is dat we zo’n beetjes alles met zijn tweeën doen. Bovendien zijn we vrij klein, zodat we niet of nauwelijks te maken hebben met een beperking van het aantal gasten”, zegt chef-kok Cederik.

Zelf heeft hij de gedwongen sluiting aangewend om – naast het zes dagen per week bereiden van de afhaal- en bezorgmenu’s – de kaart te vernieuwen en zich te verdiepen in een aantal vaardigheden die voor hem volkomen nieuw zijn. Zo heeft hij zich inmiddels de fijne kneepjes van het ambachtelijk bereiden van brood eigengemaakt. Gastvrouw en sommelier Ellis heeft op haar beurt een deel van de vrijgevallen tijd gebruikt om ‘de wijnkaart in het nieuw te steken’. ,,We hebben onze wijnen ondergebracht in smaakprofielen en heel duidelijk aangegeven bij welke gerechten ze eventueel geschikt zijn. Gasten kunnen zo wat gemakkelijker zelf een keuze maken.”

Dat laatste is voor het jonge ondernemerspaar een uitkomst. Net als alle horecazaken dient ook Het Gerecht zich strikt te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Het maakt het gericht aanbieden van een keur aan wijn-spijscombinaties wat lastig, omdat het vrijwel ondoenlijk is om de hele avond kriskras met flessen door de zaak te lopen. ,,Daarbij komt dat ik maar één trolley heb. Gasten zouden ons enorm helpen door in plaats van losse glazen wat vaker te kiezen voor een aantrekkelijk geprijsde fles.”

Wie – om welke reden dan ook – de voorkeur heeft aan alcoholvrij, kan zich eveneens rustig verlaten op de keuze van Ellis, legt de gastvrouw uit. ,,Tijdens onze sluiting hebben we uitgebreid geëxperimenteerd met ‘mocktails’, alcoholvrije cocktails. Die zijn in onze geval zo samengesteld dat ze heel goed aansluiten bij de gerechten die uit de keuken van Cederik komen.

Inmiddels beschikt Het Gerecht ook over een nieuw sfeervol terras aan de straatzijde, zodat gasten zowel binnen als buiten kunnen lunchen (vier dagen per week) en dineren (zes dagen per week). De mogelijkheid om af te halen of menu’s aan huis te laten bezorgen blijft voorlopig eveneens bestaan. Cederik: ,,We hebben erg veel zin om de komende maanden onze gasten te mogen verrassen op ons nieuwe terras. We zitten in

Inmiddels beschikt Het Gerecht ook over een nieuw sfeervol terras aan de straatzijde, zodat gasten zowel binnen als buiten kunnen lunchen (vier dagen per week) en dineren (zes dagen per week). De mogelijkheid om af te halen of menu’s aan huis te laten bezorgen blijft voorlopig eveneens bestaan. Cederik: ,,We hebben erg veel zin om de komende maanden onze gasten te mogen verrassen op ons nieuwe terras. We zitten in een vrij stille straat op een prachtig plekje in de Roermondse binnenstad, waar je nauwelijks wordt gestoord door autoverkeer. Mensen die het willen ervaren worden wel verzocht tijdig te reserveren. Zeker bij mooi weer zitten we zo vol.”

 

Heilige Geeststraat 27, Roermond (NL) – bijhetgerecht.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.