Home > Culinair > Heerlijk uit eten bij het historische kasteel van Ordingen

Heerlijk uit eten bij het historische kasteel van Ordingen

Het imposante Kasteel van Ordingen, gelegen in het Belgisch Limburgse Sint-Truiden, is als een romantisch sprookje. Het kasteel, dat je al van een grote afstand kunt zien liggen, is authentiek en historisch; het landgoed rijkt verder dan het oog kan zien. Alleen al de weg ernaartoe is als een cadeautje.

Bij binnenkomst worden we gastvrij ontvangen in een warm en knus, maar zeker ook romantisch en sierlijk interieur. Kasteel van Ordingen doet sinds februari dit jaar dienst als luxehotel. Hotelkamers en suites zijn verdeeld over twee gedeeltes van het landgoed: het historische kasteel en de moderne, aangebouwde commandeurswoning. De vertrekken in beide gedeeltes hebben iets vorstelijks – het kasteel een tikje meer dan de commandeurswoning. Het kasteel heeft ook uitgebreid aanbod aan wellness.

Vandaag schuif ik aan tafel bij Restaurant Aurum, een culinair pareltje dat enkele weken voor de lockdown in België en Nederland voor de eerste keer de deuren opende. Ik zit trouwens niet alleen aan tafel: chef Gary Kirchens luncht mee!

Terwijl de chef vertelt over zijn carrière – de chef stond al achter de pannen in meerdere internationale sterrenkeukens en opende eveneens eigen restaurant –, zijn passie voor lokale producten en (verre) reizen op zoek naar nieuwe inspiratie, genieten we van een driegangenmenu uit het receptenboek van de chef.

We beginnen met blauwe kreeft met framboos koffie en sucrine, een geweldig verrassend gerecht. Want hoewel er een saus van rood fruit op het bord ligt, proef je toch de koffie. Heerlijk met de blauwe kreeft. Voor het hoofdgerecht heeft de chef zeebaars gecombineerd met artisjokken, citroengras en koriander. Waarbij ik vooral de combinatie van artisjokken en zeebaars enorm kan waarderen. We sluiten af met een feest van smaken, texturen en temperaturen; koffie met praliné, soesje en zoete klaver.

Ongewone combinaties zorgen gedurende de hele middag bij elke hap voor een feest in de mond. De bijpassende wijnen maken dat feest compleet. Voldaan laat ik het landgoed van Kasteel van Ordingen na mijn lunch achter me. Sint-Truiden mag dan ietsje uit de richting liggen van waar ik woon, hier kom ik zeker nog een keer terug.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.