Home > Culinair > Heel veel kleur en heel veel Spaanse beleving

Heel veel kleur en heel veel Spaanse beleving

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 36ste editie. Van 24 tot en met 27 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement blikt Chapeau alvast vooruit. Peter Ploemen (51) eigenaar van de Maastrichtse restaurants La Bodega en Café Madrid bereidt zich voor op drie dagen topsport.

,,In 2014 kreeg ik twee leden van het ’t Struyskommittee op bezoek. Ze vertelden dat er een plekje vrijkwam op het Preuvenemint en vroegen of ik misschien een mogelijkheid zag om iets nieuws toe te voegen aan het evenement. Iets eigentijds. Iets dat ook aansluiting vond bij de belevingswereld van jongeren. Ik geloof dat me dat gelukt is, want we doen dit jaar alweer voor de vierde keer mee.”

,,Verwacht bij ons geen wit interieur. Wat dan wel? Heel veel kleur en heel veel Spaanse beleving! Je moet het idee krijgen van een feria zoals je die hebt in Jerez, Sevilla of Granada. We hebben een grote open keuken waarin een maestro jamónero de mooiste hammen snijdt en waar een echte venenciador vanaf grote hoogte een mooie manzanilla laat landen in een copita, zonder ook maar één druppeltje te morsen. Met een team van veertien man bedrijven we drie dagen lang topsport. Maar het is heerlijk om te doen.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.