Home > Culinair > Harry’s trekt een van de talentvolste sommeliers van Nederland aan

Harry’s trekt een van de talentvolste sommeliers van Nederland aan

Restaurant Harry’s in het Maastrichtse stadsdeel Wyck heeft Adriaan Visser aangetrokken als hoofdsommelier. De talentvolle Visser is afkomstig van tweesterrenrestaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Daarvoor was hij in dienst bij Cordial in Oss. Bij beide zaken werkte hij onder leiding van Roy Pelgrim, die in het verleden tot twee keer toe werd uitgeroepen tot Beste Sommelier van Nederland.

 

Visser zelf is een van de drie Nederlanders die in het bezit zijn van het prestigieuze diploma Advanced Sommelier, een titel (de op een na hoogste) die wordt toegekend door de Court of Master Sommeliers. Bij Harry’s in Maastricht wordt hij eindverantwoordelijk voor de wijnkaart, de wijnkelder en de opleiding van medewerkers. Verder zal hij cursussen en proeverijen organiseren voor gasten.

 

De komst van Visser naar Maastricht hangt samen met het vernieuwde concept van Harry’s, waar de eigen tuin de basis is voor de menukaart ,,Hierdoor ontstaat een dynamische kaart, die een even dynamische en tevens breed georiënteerde wijnselectie verdient.”

 

Volgens de nieuwe hoofdsommelier zal de wijnkaart van de internationale brasserie in Wyck dan ook regelmatig veranderen. ,,Er zullen veel nieuwe wijnmakers in de selectie worden opgenomen, sommige klassiek, andere innovatief, maar allemaal wijnmakers die het ritme van de natuur volgen en terroir en druif tot hun volle recht laten komen. Tijdens de proeverijen die we voor gasten gaan organiseren, delen we de passie voor wijn en gastronomie op een andere manier dan alleen aan tafel.”

 

Eigenaren Jean-Marc en Christophe Beaumont van Harry’s zijn erg blij met het feit dat Adriaan Visser hun team komt versterken, zo laten ze weten. ,,Naast het feit dat hij een van Nederlands meest talentvolle sommeliers is, is het vooral ook een heel fijn mens en een op en top gastheer.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.