Home > Culinair > Hans van Wolde opent pop-up brasserie op TEFAF

Hans van Wolde opent pop-up brasserie op TEFAF

Tweesterrenchef Hans van Wolde opent op de kunstbeurs TEFAF Maastricht een pop-up basserie onder de naam ROUX, by Hans Van Wolde. Dat is de naam van de brasserie die in het toekomstige hotel Brute Ensuite in Reijmerstok moet opengaan.

Brasserie ROUX, en bijbehorende hotel Brute Ensuite en de inpandige patisseriezaak, openen naar verwachting eind 2025 de deuren. Het tweede restaurant van Hans van Wolde is gevestigd ‘aan de overkant’ van de straat van Brut172 en krijgt een toegankelijkere formule. Hier spelen de smaak van het Limburgse land en de gedegen klassiek-Franse basis de hoofdrol. Dat past volgens Van Wolde bij de smaak van veel Limburgers en bovendien kan op die manier de nieuwe generatie chefs de klassieke Franse basis bijgebracht worden. De naam ROUX verwijst dan ook naar de basis van dé sauzen die elke chef ‘blind’ moet kunnen koken.

Op TEFAF zal Hans van Wolde al een tipje van de sluier lichten van wat zijn gasten vanaf de winter van 2025 bij ROUX kunnen verwachten. Zo kies je er uit een kleine à la carte kaart gerechten zoals steak tartaar, lauwwarme Limburgse asperges, kreeft, Limburgs zuurvlees en Bommerig hoender. In de brasserie in MECC Maastricht zal de formule in de praktijk worden gebracht door een team onder leiding van Stella Vroemen, die al eerder bij Van Wolde in Brut172 werkte en met haar cateringbedrijf in de toekomst meer projecten met Brut172 zal oppakken.

Vorig jaar zorgde de Maastrichtse sterrenzaak Rantrée voor een culinair concept op TEFAF. Patron Ralph Hermans was op zich tevreden over de belangstelling, maar vond het voor zijn team te zwaar om dit te combineren met het openhouden van het eigen restaurant.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.