Home > Culinair > Hans van Wolde begint hotel

Hans van Wolde begint hotel

De bekende sterrenchef Hans van Wolde opent begin volgend jaar een hotelcomplex tegenover zijn restaurant Brut172 in Reijmerstok. Het gaat om verschillende gebouwen die diverse functies krijgen. Het eigenlijke hotel zal 20 kamers tellen en wordt volgens Van Wolde prijsvriendelijk en laagdrempelig, gericht op fietsers en wandelaars.

Ernaast komt een zogeheten mansion met 4 luxe suites. In aanvulling op de 2 suites die er al zijn in de boerderij waar restaurant Brut172 is gevestigd, beschikt Van Wolde dan over 6 luxe onderkomens. De doelgroep is het publiek dat zijn luxe restaurant bezoekt.

Op het complex komt er ook een frituur, een ijssalon en een winkel voor afhaalmenu’s van Brut172 en voor eigengemaakte gastronomische producten, van confiture tot bouillon.

Van Wolde gaat het complex huren van enkele regionale investeerders die de panden recent gekocht hebben. Dit voorjaar  wordt  begonnen aan de ingrijpende verbouwing. Momenteel zijn er vakantiewoningen in gevestigd. De luxe mansion wordt door interieurarchitect Niels Maier ingericht. Hij was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van restaurant Brut172.

,,De kans deed zich nu voor om het te kopen”, vertelt Hans van Wolde. ,,Maar zelf kon ik dat niet financieren na alles wat ik al aan Brut heb uitgegeven. Gelukkig waren de investeerders enthousiast over onze ideeën en hebben we op deze manier een mooie oplossing bedacht.”

De chef-kok mikt met het hotelcomplex op verschillende doelgroepen. ,,Met de mansion richten we ons op het publiek van Brut. Daar komt ook een mooie ontbijtlocatie en er is ruimte voor private dining voor groepen. Het hotel is bedoeld voor de vele wandelaars en fietsers in deze streek. Dat is niet meteen het publiek van Brut, hoewel je dat nooit zeker weet. In ieder geval bedienen we met de frituur, de ijssalon en de delicatessenwinkel niet alleen het publiek dat luxe wil eten, maar ook de gemiddelde toerist.”

Zijn voormalige vrouw en nog altijd zakenpartner Danielle de Boer zal het hotel gaan leiden. Van Wolde heeft ook al de namen bedacht. ,,Het hotel gaat Lodgements heten, de frituur Friced en de ijssalon Iced. De winkel krijgt de naam Delitake. Daar komt een aparte keuken voor, zodat we ons bij Brut voor honderd procent op het restaurant kunnen richten.”

Die zaak is nu vanwege corona nog altijd gesloten. ,,Dat is dramatisch natuurlijk, maar het hindert ons niet om toch naar de toekomst te kijken. Met de wekelijkse afhaalmenu’s en onze friterie kunnen we ons, samen met de coronasteun nog enigszins redden. Maar het wordt wel hoog tijd dat we open kunnen. We hebben vanaf 1 maart al bijna tweeduizend reserveringen staan. Die van maart zullen we wel weer moeten verplaatsen.”

Van Wolde spreekt overigens de berichten tegen dat de tour die zijn team met de mobiele friterie maakt, gestopt is. „We hebben dit weekeinde even een rustmoment ingelast voor ons personeel. Maar vanaf volgend weekend beginnen we weer. Niet in Reijmerstok maar elke week ergens anders.”

Corona heeft ervoor gezorgd dat Brut in de toekomst deels anders gaat werken. ,,We willen de gasten ontvangen, zodat het personeel ook eerder klaar is. Bij de lunch adviseren we de gasten vóór 12 uur te komen. En ’s avonds vóór 19 uur. Zodat je niet nog half twaalf het dessert staat door te geven. Bovendien gaan we de bestelling anders opnemen. De gasten van Brut krijgen in de  toekomst al een of twee weken van tevoren een mail met onze menu’s en à la carte gerechten. Dan kunnen ze voordat ze naar ons toekomen, hun keuze al bepalen. Een vorm van voorpret. En voor ons extra fijn werken. Natuurlijk kan er dan terplekke nog wat geïmproviseerd worden, maar de basis staat er dan al. Maar ja, eerst maar eens opengaan.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu