Home > Culinair > Guido Braeken nieuwe chef de cuisine Château Wittem

Guido Braeken nieuwe chef de cuisine Château Wittem

Guido Braeken, op dit moment nog keukenchef bij sterrenrestaurant Beluga Loves You, gaat per 1 april aan de slag als chef de cuisine bij Château Wittem. Hij volgt in die functie Sven Nijenhuis op, die een kleine maand geleden bekendmaakte dat hij in Wittem was gestopt met het oog op een vervolgstap in zijn carrière.

 

Met Guido Braeken haalt het nog niet zo lang geleden geheel gerenoveerde Château Wittem een zeer ervaren kracht in huis. Voordat hij bij Beluga Loves You aantrad als rechterhand van sterrenchef Servais Tielman, werkte hij zeven jaar lang als souschef onder Ralf Berendsen in de keuken van gastronomisch restaurant La Source, onderdeel van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken. Daarvoor was hij vijf jaar verbonden aan De Leuf in Ubachsberg, waar hij werkte onder leiding van de invloedrijke Paul van de Bunt.

 

De nieuwe chef van Château Wittem krijgt van zijn nieuwe werkgever alle vrijheid om zijn eigen keuken te ontwikkelen, zegt hij in een toelichting. ,,Ik ben wel van plan om een kaart te ontwikkelen die past bij de uitstraling van het château en die tevens recht doet aan de statige omgeving. In essentie betekent dat de klassieke Franse keuken, met hier en daar een moderne touch.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.