Home > Culinair > Grootse gerechten op de Kleine Ring in Hasselt

Grootse gerechten op de Kleine Ring in Hasselt

Smakelijk en gezellig flaneren op de Groene Boulevard in Hasselt? Op Autoloze Zondag 11 september kan het weer! De Kleine Ring in de Belgisch-Limburgse hoofdstad wordt dan omgetoverd in de ‘Culinaire Ring’. Je kunt dan terecht bij achttien restaurants die voor deze speciale gelegenheid hun creaties buiten serveren. Opvallend is dat ‘Autoloze Zondag’ in de rest van in België pas een week later, op 18 september, plaatsvindt. Hasselt bijt dus de spits af.

 

Hasselt, de Stad van de Smaak, op een smaakvolle wijze op de kaart zetten. Dat was en is het idee achter de ‘Culinaire Ring’, een parcours van 2,4 kilometer dat vanwege Autoloze Zondag veilig te voet of met de fiets kan worden afgelegd. De eerste editie in 2019 was meteen een succes. In 2020 moest het evenement in verband met corona worden afgelast. ,,Vorig jaar hebben we er weer vol goesting een feestje van gemaakt en ook dit jaar heeft ons Culinaire Ring-team er zin in om, dankzij de deelnemende Hasseltse horeca”, zo laat de organisatie weten

Bezoekers van de ‘Culinaire Ring’ kunnen op vier verschillende zones, verspreid over de Groene Boulevard een culinaire reis beleven. Ze kiezen volledig zelf of ze op ontdekkingsreis gaan, of één plek uitkiezen waar ze blijven hangen. ,,In Hasselt bevinden zich heel wat toprestaurants die wekelijks veel volk trekken. Hasselt blijft de Stad van de Smaak. Dat blijkt eens te meer doordat we weer veel ondernemers hebben die deelnemen aan de Culinaire Ring”, vertelt schepen Habib El Ouakili (Evenementen). ,,Onze lokale handelaars extra in de kijker zetten, kan de beleving van Hasselt enkel versterken.”

Een van de nieuwkomers is Bermudas Beachbar waar je onder meer kunt smullen van ‘gepimpte pancakes’. Café Kerkhof en Uw zuster serveren gefrituurde ènkvèsring, de Greek Cuisine by party Food brengt Dolmadakia (gevulde wijnbladeren) en wie van lamsarrosticini (lamsspiesjes) houdt, is van harte welkom in de stand van de Koestal.

Supporter van het eerste uur is ondernemer en voormalig Horeca Vlaanderen-voorzitter Filip Vanheusden, in Hasselt eigenaar van onder meer restaurant De Kwizien en Flammkucheria & Wineria The Basement.  ,,Vanzelfsprekend nemen wij dit jaar weer deel aan De Culinaire Ring. De Kwizien kan zo onze gastronomie betaalbaar kenbaar maken aan een breed publiek.”

Chef Arne Beirinckx brengt frisse en creatieve smaakbommen, die hij anders bereidt in zijn open keuken aan het Jeneverplein. Marielle Clercx van The Basement ontvangt het publiek met open armen, laat ze weten. ,,Tijdens dit event presenteren we ons nieuwe concept: onze moderne Flammkuchen.”

De ‘Culinaire Ring’ op 11 september is gratis toegankelijk. Het evenement vindt plaats van 12 tot 20 uur. Bij elke stand vind je tenminste één gerecht met een maximumprijs van vijf euro.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.