Home > Culinair > Grieks met een knipoog naar de toekomst

Grieks met een knipoog naar de toekomst

Auteur: Maarten van Laarhoven

Op het Pancratiusplein in Heerlen wordt begin volgende week alles in gereedheid gebracht voor Parkstad Culinair, een gastronomisch evenement waar zeven restaurants uit de regio laten zien wat ze in huis hebben. In de aanloop naar het evenement blikt Chapeau vooruit met de deelnemers. Dit keer met Michalis Tsiplakis, mede-eigenaar van Grieks Restaurant Akropolis.

Babykalamaria in een vissausje met truffel, zeebaars in een schuimpje van lime en mousse van kaviaar op een toastje. Wie denkt de Griekse keuken wel te kennen, zou eens moeten aanschuiven bij Restaurant Akropolis in Heerlen, waar ‘Grieks’ uit eten een nieuwe dimensie heeft gekregen. Het komt op Parkstad Culinair tot uitdrukking in een kaart met traditionele én moderne gerechten, die met heel veel liefde en de allerbeste ingrediënten zijn bereid.

Wat het allemaal nog extra bijzonder maakt is dat Akropolis gouden koksmutswinnaar en Griekse Masterchef George Chrisanidis naar Nederland heeft gehaald om tijdens het evenement te laten zien wat Grieks koken inhoudt. ,,Hij is tijdens Parkstad Culinair is onze special guest die voor veel verrassende gerechten gaat zorgen, Michalis Tsiplakis, die de zaak runt met zijn broer Spiros.

,,Hoogste tijd dat de Griekse keuken de waardering krijgt die ze verdient”, aldus Michalis ,,Toen onze ouders, die 32 jaar geleden begonnen in Geleen, in 2012 met pensioen gingen, hebben wij de zaak overgenomen. Sinds 2016 zitten we ook in Heerlen, waar we een andere richting ingeslagen zijn. Bij ons is alles huisgemaakt en dagvers; zelfs het kleinste voorgerechtje wordt met de grootste zorg bereid.”

De broers zijn altijd op zoek naar de beste ingrediënten. ,,Onze courgettes komen uit Griekenland, onze baby kalamari halen we in Patagonië en de oregano waarmee we werken wordt geselecteerd in de Griekse bergen. We geloven sterk in het werken met goede basisproducten: de Griekse keuken is simpel, maar de basis is altijd goed. Wij hebben verder goede mensen aangetrokken: geweldige chefs en souschefs.  Onze gyros smaakt anders dan in de meeste andere Griekse restaurants, net als onze souvlaki, waarvoor we varkenshaas gebruiken. Waarom we meedoen met Parkstad Culinair? We willen onze gasten verrassen met hoogstaande gerechten en mooie Griekse wijnen. Ze kunnen rekening houden met een verrassingsfactor: ze gaan iets proeven wat ze nooit hadden verwacht.”   

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu