Home > Culinair > Goud voor Chardonnay uit Noorbeek

Goud voor Chardonnay uit Noorbeek

Op het prestigieuze wijnconcours Mundus Vini heeft de Chardonnay Noordal uit 2020 een gouden medaille behaald. De wijn scoorde hoge punten voor het harmonieuze karakter, de ‘body’, de complexiteit en ook de potentie om nog te bewaren.

Wijnbouwer Pierre Gubbels is trots op het behaalde resultaat. ,,Tegenwoordig worden op vele plekken in de wereld medailles vergeven voor wijn, maar dit is een van de toonaangevende concoursen in de wereld, dus dat stelt echt wat voor. Dat is een stimulans voor ons om op de ingeslagen weg voort te gaan, waarbij kwaliteit het uitgangspunt is. Het bewijst weer dat Limburg zich als regio uitstekend leent om goede wijn te maken.”

De chardonnay die in bescheiden hoeveelheden wordt gemaakt, staat op de kaart in de horecazaken in Noorbeek, in Maastricht bij de Tribunal en Tapijn, en tenslotte bij tweesterrenrestaurant Brut 172 in Reijmerstok.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu