Home > Culinair > Goei Goesting keert terug in oude glorie

Goei Goesting keert terug in oude glorie

Auteur: Maarten van Laarhoven

In Hasselt weten ze even niet waar ze het zoeken moeten. Horecaondernemer Dirk Hendrickx, die zijn befaamde Franse restaurant De Goei Goesting het afgelopen voorjaar ombouwde tot een hippe cocktailbar, keert op zijn schreden terug. De Unico Gastrobar, zoals hij het nieuwe concept gedoopt had, sluit na een halfjaar open te zijn geweest de deuren, om een dag later plaats te maken voor De Goei Goesting van weleer.

‘Permanent gesloten’, zo valt te lezen op de Facebook-pagina van de Unico Gastrobar. Het nieuwe concept, waar veel van werd verwacht, bleek bij nader inzien niet zo goed te lopen. Dirk Hendrickx zou Dirk Hendrickx niet zijn, als hij de zaak op zijn beloop liet. De Goei Goesting (vele jaren een instituut in Hasselt) wordt weer als vanouds De Goei Goesting. ,,Na goed zes maanden hebben we besloten om Unico te zien als een overgangsperiode, waarin we in onze mooie, gezellige cocktailbar heel wat leuke zomeravonden hebben mogen beleven, maar waar spijtig genoeg Hasselt niet klaar voor is… tenminste geen zes dagen in de week.”

Een tweede reden voor zijn rigoureuze besluit heeft te maken met de vele vrienden en vaste gasten die De Goei Goesting waren gaan missen. Om hen ‘blij’ te maken, valt Dirk Hendrickx terug op zijn oude concept van drie gescheiden zaken naast elkaar (L’Aperi Vino en Buon’ Eatalia zijn eveneens van hem), met elk een eigen, specifieke keuken en eigen karakter. ,,De Goei Goesting wordt terug zoals weleer, de gezellige brasserie met de lekkere Frans-Belgische keuken en de befaamde kleine degustatiegerechtjes.”

Unico blijft open tot 16 oktober. Een dag later al is iedereen met goede zin weer van harte welkom in De Goei Goesting.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu