Home > Culinair > Gezinsuitbreiding voor Les Tables

Gezinsuitbreiding voor Les Tables

Auteur: Maarten van Laarhoven

De ontvangst was allerhartelijkst en de sfeer zat er al snel goed in. Maar als er één ding was dat opviel gistermiddag tijdens de inauguratie van drie nieuwe leden van Les Tables in Brasserie Tapijn in het Maastrichtse Stadspark, dan was het wel het saamhorigheidsgevoel dat heerst binnen de ‘culinaire vriendenclub’.   

Les Tables, een van de twee belangrijkste restaurantclubs van Maastricht, vierde het afgelopen jaar zijn twintigjarig bestaan en zit ook voor de komende jaren nog boordevol met energie, zo werd duidelijk. Met de toetreding van Restaurant Bijzonder, Stadsherberg De Poshoorn en Brasserie Tapijn komt het aantal leden van ‘de leukste restaurantclub’ van Maastricht uit op 25. 

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd ook de nieuwe voorzitter, Jelle Ummels, voorgesteld. Zij is de opvolgster van Pascale-Renée Cohen, die bijna tien jaar lang heeft gefungeerd als ‘madre familia’ van Les Tables.

Ze heeft er ontzettend van genoten, zo liet ze weten. In haar opvolgster heeft ze alle vertrouwen. ,,Het is heerlijk om te zien hoe Jelle meteen onderdeel van onze club is en ik heb er alle vertrouwen in dat Les Tables met Jelle aan het hoofd van de tafel nog voor veel meer reuring gaat zorgen.”

Dat de in 2015 geopende Brasserie Tapijn is aangetreden als lid van Les Tables kwam voor menigeen als een verassing. De brasserie, gevestigd in de oude officierskantine van de voormalige Tapijnkazerne, was oorspronkelijk bedoeld als tijdelijke voorziening, die in de loop van dit jaar zou worden opgedoekt. Maar vanwege het succes en de bijzondere uitstraling van het restaurant heeft de gemeente inmiddels mondeling toegezegd dat de zaak nog ten minste twee jaar mag blijven. Al met al een mooie reden voor aansluiting bij Les Tables, zo werd geredeneerd.

Een van de twee andere nieuwe loten aan de Les Tables-stam is Restaurant Bijzonder, gevestigd in de Maastrichtse wijk Sint Pieter. De eetgelegenheid opende eind 2015 haar deuren en heeft in de afgelopen jaren tot ver buiten Maastricht een goede naam weten op te bouwen. De zaak is met name populair onder levensgenieters die hechten aan een gezonde levensstijl. ‘Biologisch, suikervrij en seizoensgebonden’ is het motto van Bijzonder.

Nieuw familielid nummer drie is Stadsherberg De Poshoorn in Wyck, al vele jaren een van de bekendste (eet)cafés van de stad. De zaak werd begin vorig jaar overgenomen door de jonge Maastrichtse horecaondernemer Yves Mullenders, die met zijn andere zaak, Café Lure, al geruime tijd lid is van Les Tables.  

 

Foto’s Frits Widdershoven

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu