Home > Culinair > Getroffen horecaondernemers eregasten tijdens opening Bar Bistro Saam

Getroffen horecaondernemers eregasten tijdens opening Bar Bistro Saam

De Valkenburgse horecaondernemers die afgelopen zomer door de watersnood zijn getroffen, werden gisteren in Maastricht in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens de officiële opening van Bar Bistro Saam, het nieuwe restaurant van MECC Maastricht. Saam – een weerspiegeling van het woord Maas – is tevens de nieuwe ‘huiskamer’ van de Maastrichtse wijk Randwyck, waar onder andere de Brightlands Health Campus en het MUMC+ gevestigd zijn.

De Valkenburgse horecaondernemers die tijdens de watersnood zoveel schade hadden dat ze geen andere keuze hadden dan de deuren te sluiten, waren bij de opening van Saam als eregasten aanwezig. In het bijzijn van burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg en burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht werd er gezamenlijk getoost op de toekomst. Charlie Otten, chef-kok van Bar Bistro Saam én rasechte Valkenburger, serveerde een aantal kleine gerechtjes.

Burgemeester Prevoo zei het ontzettend te waarderen dat de getroffen horecaondernemers uit Valkenburg aan de Geul in Maastricht een hart onder de riem werd gestoken. ,,In crisissituaties blijkt meer dan ooit hoe belangrijk de mensen om ons heen zijn. Saam staat net als de Maas ook voor verbinding en die is in deze spreekwoordelijk. Ik vind het initiatief een warm, collegiaal en hoffelijk gebaar. Het is heel fijn dat deze aandacht er is!”

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht roemde de rivier die door Maastricht stroomt als ‘de levensader van onze stad’. ,,Maar we hebben in de zomer gezien dat de Maas ook een andere kant heeft. Dat MECC Maastricht en Bar Bistro Saam voor deze opening getroffen Valkenburgse horecaondernemers hebben uitgenodigd vind ik dan ook een erg mooi gebaar.”

Forum 100, Maastricht (NL) – barbistrosaam.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu