Home > Culinair > GaultMillau 2019: Beluga, De Leuf en Sabero bij landelijke top

GaultMillau 2019: Beluga, De Leuf en Sabero bij landelijke top

Auteur: Maarten van Laarhoven

De restaurants Beluga Loves You in Maastricht, De Leuf in Ubachsberg en Sabero in Roermond behoren ‘tot de absolute top van Nederland’. Tot die conclusie komt de GaultMillau, de bekende ‘gele restaurantgids’, waarvan de editie 2019 vandaag gepresenteerd is in De Kromhouthal in Amsterdam.

Opvallend is dat nieuwkomer Sabero, dat dit voorjaar geopend werd door voormalig tweesterrenchef Nico Boreas en zijn vrouw Sonja, vanuit het niets met 17 punten in de jongste editie van de gids terechtgekomen is. Sabero staat daarmee op gelijke hoogte met De Leuf in Ubachsberg.

Beluga Loves You – nu nog eigendom van tweesterrenchef Hans van Wolde, maar binnenkort van Cucina del Mondo-chef  Servais Tielman – scoort in de nieuwe GaultMillau overigens een 17,5 en is daarmee volgens de gele gids het beste restaurant van de provincie Limburg.  Ter vergelijking: de driesterrenzaken Inter Scaldes (Kruiningen) en de Librije (Zwolle) krijgen van GaultMillau elk 19,5 punt toegekend; De Leest in Vaassen, eveneens drie sterren, heeft 19 punten.

GaultMillau is na de Michelingids de belangrijkste restaurantgids van Europa en traditioneel een goede graadmeter voor de stand van zaken in de culinaire wereld. De presentatie van de Nederlandse editie van de Michelingids 2019 is op maandag 17 december, eveneens in Amsterdam.

___________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu