Home > Culinair > Gault Millau eert Toine Hermsen met oeuvreprijs

Gault Millau eert Toine Hermsen met oeuvreprijs

Chef-kok Toine Hermsen (66) heeft in Amsterdam bij de uitreiking van de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau de ‘Lifetime Achievement Award ontvangen’. Deze prijs is hem toegekend voor zijn grote verdiensten voor de Nederlandse gastronomie, onder andere door het opleiden van vele grote talenten.

De nu 66-jarigeToine Hermsen maakte van 1980 tot 1990 al furore als chef in het voormalige restaurant Prinses Juliana in Valkenburg, dat hij naar twee sterren kookte.

Daarna opende hij zijn eigen restaurant in het centrum van Maastricht waar hij op z’n top ook twee sterren behaalde.  Veel topkoks van vandaag komen uit de keuken van Toine Hermsen, zoals Hans van Wolde, Margo Reuten, Nico Boreas en Eric van Loo.

„Ik ben heel vereerd”, reageert de gelauwerde cuisinier. „Maar we moeten ook niet overdrijven, ik heb gewoon mijn werk gedaan. Ik ben heel dankbaar dat ik een vak heb mogen doen waarin ik gedreven was. Het lijkt me niet prettig om een beroep uit te oefenen dat je niet boeiend vindt.”

Eind maart 2018 sloot Hermsen de deuren van zijn restaurant in de stad, om het wat rustiger aan te gaan doen. Maar hij kan het koken toch niet laten. Komend voorjaar opent hij aan de rand van Maastricht – op de Meerssenerweg – een nieuw restaurant.  „Maar we beginnen rustig aan, voorlopig alleen op de zondagmiddag voor 12 tot 16 couverts. Lekker op het gemak kokkerellen. Alsof je familie ontvangt. Ik ontvang de mensen dan als het ware thuis. En we zien wel waar het eindigt, maar in ieder geval ga ik niet meer die uren maken van vroeger.”

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

_____________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu