Home > Culinair > Gastronomie in Belgisch Limburg steunt Feed The Nurses

Gastronomie in Belgisch Limburg steunt Feed The Nurses

De beperkingen als gevolg van de corona-crisis komen in Belgisch Limburg hard aan. Vrijwel alles zit op slot, in elk geval tot en met 19 april. De Belgische overheid heeft paal en perk gesteld aan alle fysieke activiteiten: wandelen, fietsen of joggen mag alleen nog vlakbij huis. Ook de horeca is hard getroffen en de mogelijkheden tot bezorgen en afhalen zijn beperkter dan in Nederland. Genoeg reden voor bepaalde ondernemers om krachten te bundelen en zich in te zetten voor het goede doel.

In een update over de activiteiten van de Belgisch-Limburgse gastronomie vorige week, schreven we over de actie van 6 Zinnen. Een Hasselts restaurant dat haar eigen werk volledig heeft stilgelegd om te koken voor de dokters en verplegers van het tevens in Hasselt gevestigde Jessa Ziekenhuis.

Dit doen zij onder de naam #feedthenurses; een organisatie die in het leven is geroepen voor chef’s die hun steentje willen bijdragen en er samen voor zorgen dat de spreekwoordelijke soldaten aan het COVID-19 front tijdens hun shift voorzien worden van krachtvoeding. Dit gebeurt niet alleen in Hasselt; inmiddels hebben zich verspreid over de diverse gedeeltes van Vlaanderen 17 restaurant aangemeld.

Waaronder ook het Hasseltse Ansoler. Diens zaakvoerder en chef-kok laat aan Chapeau Magazine weten dat ze ,,via via in contact werd gebracht met Jan Wouters van de 6 Zinnen. Op zijn opzet heb ik een beetje verder gebouwd om hier zo veel mogelijk chefs voor samen te brengen. Ondertussen hebben we ons aangesloten bij #feedthenurses en ben ik bezig met de campagne #boerentrots en #feedthenurses samen te brengen. Deze week ga ik naar boer Sint-Lucie in Tongeren die waterkers doneren en maak daar een filmpje voor beide campagnes. Beetje de weg van boer tot ziekenhuis vastleggen.’’

Andere chefs of restaurants uit Belgisch Limburg die zijn aangesloten bij #feedthenurses zijn S´Wich Sandwich ArtDe Kwizien, Entrepot del Tartufo, Café Manger, Mario Holtzem en Mardaga.

#feedthenurses krijgt in Belgisch Limburg al veel steun. ,,Gelukkig ook maar, want zonder de hulp van andere partijen kunnen de chefs van #feedthenurses niet veel; dagelijks levert iedere chef ongeveer 100 porties. Om dat te realiseren is #feedthenurses op zoek naar mensen/bedrijven die grote hoeveelheden etenswaar (van vers(e) vis en vlees tot zuivelproducten) willen sponsoren of een steentje kunnen bijdragen aan de logistieke organisatie van het project.’’

De Belgisch-Limburgse afdeling van #feedthenurses wordt al gesteund door ANL Packaging, Bielen Produkten, Hoeveslagerij Mattes, Lieben en Unique Paddenstoelen.

Wil jij de Vlaamse dokters en verplegers helpen? Kijk hier wat je kunt doen via.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.