Home > Culinair > G7 Food & Drinks tovert historisch kerkje Sittard om tot restaurant

G7 Food & Drinks tovert historisch kerkje Sittard om tot restaurant

Het historische Gruizenkerkje in het centrum van Sittard wordt met het oog op de heropening van de horeca tijdelijk omgetoverd tot restaurant. Onder het motto ‘hemels genieten’, kunnen liefhebbers de komende maanden op de plek waar voorheen de mis werd opgedragen, genieten van ‘verrassende, culinaire gerechten’. ,,In een setting die inspirerend, verrassend en op zijn minst uniek te noemen is”, zegt  Danny Meijers restaurant G7 Food & Drinks in hartje Sittard.

Samen met zijn chef-kok Rik Opstals ontwikkelde hij een restaurantconcept waarmee volledig wordt voldaan aan alle richtlijnen die van 1 juni in werking treden. ,,Om ons aan alle horecaprotocollen en richtlijnen van het RIVM te houden moesten we creatief zijn”, zegt Meijers. ,,Nadat duidelijk was geworden wat de eisen waren, zijn we meteen in gesprek gegaan met de Stichting van de Gruizenkerk. We wisten al meteen dat we de kerk wilden gaan gebruiken voor iets speciaals.”

Met hulp van gasten, vrienden, familie ontwikkelde het team G7 Food & Drinks binnen een aantal dagen een concept verwezenlijkt waar normaal gesproken maanden aan vooraf gaat, aldus Meijers. ,,In zo’n periode komt de echte ondernemersgeest bovendrijven”, vindt Meijers. ,,Je hebt er niks aan om bij de pakken neer te zitten en te klagen. Schouders eronder en gas geven! We zijn er super trots op dat we dit binnen zo’n korte periode hebben kunnen verwezenlijken.”

Meijers en zijn chef zijn tevreden over het resultaat: ,,Een moderne, hedendaagse, gastronomische setting op een unieke locatie zonder afbreuk te doen aan de historische elementen van de Gruizenkerk.”

Het Gruizenkerkje werd in 1634 gebouwd door de Protestantse gemeente. Het gebouw lag destijds helemaal verscholen tussen de rest van de bebouwing van de Gruizenstraat. In 1680, na de verwoesting tijdens de Franse bezetting, werd de kerk herbouwd.

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu