Home > Culinair > Foodtaster.be roept Yannick Bouts uit tot General Manager 2021

Foodtaster.be roept Yannick Bouts uit tot General Manager 2021

Yannick Bouts, algemeen directeur van Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden, is door de gerenommeerde online-restaurantgids Foodtaster.be uitgeroepen tot General Manager van het Jaar 2021. Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens de presentatie van de nieuwe editie van Chapeau bij Jaguar Land Rover in Hasselt.

 

De Foodtaster-award wordt uitgereikt aan een bijzondere persoon in de hospitality-sector die heeft laten zien in staat te zijn om op een professionele en klantvriendelijke manier grote en kleinere projecten te kunnen aanpakken. De persoon in kwestie streeft naar perfectie, waarbij hij let op de details en tegelijkertijd zorgt voor het motiverend aansturen van zijn team. De award is dit jaar voor het eerst toegekend.

 

De uit Hasselt afkomstige Bouts (41) trad op 1 oktober van dit jaar aan als de nieuwe general manager van het Kasteel van Ordingen. Hij heeft de opdracht meegekregen het kasteel aar een hoger niveau brengen.

Bouts is een gevestigde naam in de Belgische hospitality. Begin 2020 werd hij general manager van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken. In de lente van dit jaar ging hij aan de slag in Château de Vignée in Rochefort, een tijdelijke opdracht.

Eigenaar Koen Sleurs van het Kasteel van Ordingen liet eerder tegenover Chapeau weten ‘heel blij te zijn met de komst van Yannick’.  ,,Een gedreven Limburger met een pak ervaring in de horeca, dat is het profiel dat we zochten. We hadden Yannick al langer op het oog. Nu deed zich de kans voor om een samenwerking aan te gaan.”

De geschiedenis van het kasteel van de heren van Ordingen gaat terug tot 1040. Hun residentie fungeerde destijds als wachtpost op de grens van het graafschap Loon. In het begin van de zeventiende eeuw werden de gebouwen verkocht aan de Duitse Orde, die er een dependance van landcommanderij Alden Biesen van maakte. Tot de Franse Revolutie verbleven er 25 commandeurs. Daarna kwam het kasteel in handen van diverse privé-eigenaars.

In 1997 werd het gekocht door ondernemer Richard Sleurs, die het na jarenlange verbouwingen in zijn vroegere glorie herstelde. Vandaag de dag is het Kasteel van Ordingen een luxueus horecaresort met een hotel, wellness, vergaderfaciliteiten, Bistro d’Ordange en gastronomisch restaurant Aurum, waar de jonge chef Gary Kirchens in de keuken staat. Al bij zijn eerste vermelding in de culinaire gids Gault&Millau kreeg hij 15,5/20. De achttien suites en veertien kamers werden ingericht door de bekende decorateur Pieter Porters.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu