Home > Culinair > Food for Change: lokale wijnen en regionale kazen op Château St. Gerlach

Food for Change: lokale wijnen en regionale kazen op Château St. Gerlach

Château St. Gerlach in Houthem en de internationale organisatie voor duurzaam voedsel SlowFood presenteren op woensdag 18 oktober een geheel verzorgde thema-avond die volledig in het teken staat van duurzaam geproduceerde Limburgse wijnen, in combinatie met lokale kazen die voldoen aan de strenge criteria van SlowFood.

Om te laten zien wat allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaamheid, zonder de smaak ook maar enige geweld aan te doen, slaan vier Relais & Châteaux-chefs – Guido Le Bron de Vexela (Les Salons, Château St. Gerlach), Raymond Remmen (L’Auberge, Château Neercanne), Tim Boot (Central Park, Voorburg en Tim Meuleneire (FRANQ, Antwerpen) – de handen ineen om een verrassend lokaal geïnspireerd viergangendiner te bereiden, dat volledig aansluit bij de wijnen die tijdens de avond worden geschonken. Die zijn afkomstig van onder andere wijngoed St. Martinus in Vijlen (het bedrijf waar Oostwegel Collection nauw mee samenwerkt) en Villa Bayard in Eben Emael. Ook is er aandacht voor Vuurzee, producent van duurzaam geproduceerde gastronomische bieren in Loosdrecht.

De thema-avond vindt plaats in het kader van de jaarlijkse wereldwijde Food For Change-campagne, die dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden. Het betreft een speciale samenwerking tussen de internationale SlowFood-organisatie, met een hoofdzetel in het Italiaanse Bra (Piëmonte) en Relais & Châteaux, een vereniging van zo’n 580 luxueuze restaurant in 68 landen, waarbij in Limburg Château St. Gerlach en Château Neercanne in Maastricht zijn aangesloten.

 

De campagne is bedoeld om aandacht te vragen voor de lokale biodiversiteit en duurzame voedselconsumptie te bevorderen. Dit jaar wordt extra de nadruk gelegd op kazen, wijnen en gefermenteerde producten. SlowFood en Relais & Châteaux willen laten zien dat een andere manier van inkopen en voedselbereiding mogelijk is. Zo zijn beide organisaties pleitbezorgers van een strikte vorm regeneratieve landbouw, met volop aandacht voor dierenwelzijn.

Het Food for Change-diner begint om 18.00 uur. Er zijn nog couverts te reserveren voor 175 euro, inclusief aperitief en wijnarrangement. oostwegelcollection.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.