Home > Culinair > Folie Culinaire 2018 legt eerste top-chefs vast

Folie Culinaire 2018 legt eerste top-chefs vast

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het evenement zelf laat nog even op zich wachten, maar de eerste internationale sterrenchefs zijn geboekt. De Folie Culinaire, die van 8 tot en 10 oktober wordt gehouden in MECC Maastricht, belooft opnieuw  een succes te worden. De zesde editie van de exclusieve internationale beurs voor topgastronomie – die alleen toegankelijk is op uitnodiging – valt samen met de 64ste BBB.

Drie sterrenchefs van internationale allure hebben inmiddels toegezegd in oktober van dit jaar naar Maastricht te zullen afreizen om in het MECC plaats te nemen in de befaamde demokeuken.  Lucas Felzine van restaurant Uma in Parijs en Santiago Torrijos, voormalige chef van Atelier Rodier, ook gevestigd in de Lichtstad, hebben hun deelname reeds bevestigd. Datzelfde geldt voor Karen Torosyan van Bozar Brasserie in Brussel.

De jonge chef Lucas Felzine is van oorsprong Italiaans, maar geboren in de voorsteden van Parijs. Hij heeft een diepe liefde voor wereldwijde culinaire culturen. In zijn restaurant Uma (een afkorting van de ‘vijfde smaak’ umami), tovert hij Japanse en Peruaanse smaken samen op het bord.

Karen Torosyan is chef en co-eigenaar van Bozar Restaurant, dat bekroond is met een Michelin-ster. De brasserie is gelegen in het hart van Brussel. Karen is wereldkampioen Paté-Croûte 2015, wat inhoud dat ze een van de allergrootste specialisten is op het gebied van alles wat met ‘croûtes’ heeft te maken. Maandag 8 oktober is Karen op Folie Culinaire met een masterclass over de grootste monumenten van de klassieke Franse gastronomie.

De van oorsprong Colombiaanse Santiago Torrijos, voormalig chef van Atelier Rodier, was afgelopen editie al op Folie Culinaire te bewonderen. Komend jaar zal de chef, die ook gewerkt heeft in topzaken als Grand Véfour, Bristol, Plaza Athénée en Antoine, zijn eigen keuken laten zien: Frans met citrusachtige componenten als signatuur vanuit zijn Colombiaanse roots. Het belooft dus een spannende mix te worden van Frankrijk en Colombia, vol met innovatieve verrassingen zoals wij dat van Santiago gewend zijn.

Folie Culinaire is vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in 5 jaar uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.