Home > Culinair > Feestelijke aftrap Wijnrestaurant op het Land

Feestelijke aftrap Wijnrestaurant op het Land

Vrijdagavond vond de officiele opening plaats van pop-up restaurant ‘ Wijnrestaurant op het land’.Wat begon als een droom van enkele ondernemers wordt nu echt werkelijkheid, en dit tussen de wijnranken van Hoeve Nekum in het Jekerdal in Maastricht. Het tijdelijke restaurant, dat op een steenworp afstand van de grens met België ligt, werd officieel geopend door wethouders John Aarts en Vivianne Heijnen.

De primeur voor de aftrap van dit bijzondere restaurant was weggelegd voor de gasten van de sponsoravond van de Chasse Patate. De jaarlijkse wielerwedstrijd door de Zuid-Limburgse heuvels, voor het goede doel. Die elk jaar de donderdag na het Preuvenemint wordt verreden. De 3de editie kent als start en finish locatie La Butte Aux Bois in Lanaken, en houdt vervolgens o.a. halt bij Shimano in Valkenburg en kasteel Rijckholt. Wederom zullen in augustus 25 bedrijven teams met 125 fietsers en 100 gasten de culinaire gastvrijheid van Zuid Limburg ervaren.

Hoewel zaterdag de eerste officiele dag van het pop-up restaurant is, kan nu al worden gesproken van een succes. Volgens de organisatie hebben inmiddels al bijna 4000 mensen een plekje bij Wijnrestaurant op het land gereserveerd, en dat aantal groeit nog elke dag. Het pop-uprestaurant, waar culinair gezien de nadruk ligt op regionale wijn-spijscombinaties, is tot 16 juni open.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

De logistieke organisatie ligt in handen van Roy Packbier van The Pepr Company. Het culinaire deel van het evenement wordt verzorgd door Wijnrestaurant Mes Amis in de Tongersestraat. Deze zaak is tot en met 3 juli gesloten in verband met een ingrijpende verbouwing. Wijnrestaurant op het land kun je dan ook zien als een tijdelijke verplaatsing van de zaak, die zich onderscheidt met wijnen uit de eigen streek.

Op het menu bij Restaurant op het land staan onder andere Zuid-Limburgse streekgerechten zoals asperges van de Limburgse löss grond, kalfstartaar van het Blanc Blue Belge rund en de Limburgse caprese. Al deze gerechten zullen worden gecombineerd met speciaal geselecteerde wijnen uit de regio die perfect passen. Voor Annaline Doelen, eigenaresse van Wijnrestaurant Mes Amis èn Ambassadrice van de Limburgse Wijngaardeniers is Wijnrestaurant op het land een droom die in vervulling gaat. ,,De druiven glinsteren in de zon en je kunt ze bijna zien groeien”, laat ze weten.

Het pop uprestaurant biedt zowel tijdens de lunch als het diner plaats aan 275 gasten. Daarnaast is er een terras en een loungebar  waar je kunt borrelen in combinatie met een kleine kaart. Het restaurant, het eerste pop-uprestaurant van deze aard en omvang in Zuid-Limburg, is volgens de initiatiefnemers ingericht in een ‘stijlvolle, landelijke ‘boerensjieke’ en moderne stijl’.

Reserveren kan via: https://wijnrestaurantophetland.nl/

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu