Home > Culinair > Eyserhalte: een culinaire vakantie in de eigen omgeving met de Quoco

Eyserhalte: een culinaire vakantie in de eigen omgeving met de Quoco

Een vakantie buitenshuis zit er dit jaar voor veel mensen niet in. De Europese vakantielanden gaan weliswaar naar verwachting stukje bij beetje weer open voor buitenlandse toeristen, maar het beeld dat nu bestaat is dat mensen die graag met vakantie gaan naar zonnige bestemmingen wat huiverig zijn om alvast te boeken.

Die aarzelende houding merken ze ook heel goed bij de Eyserhalte, de bekende versmarkt in Eys-Wittem, waar de nadruk ligt op regionale streekproducten en waar ook koks van top-zaken graag hun gezicht laten zien. ,,Het is misschien een beetje wrang om in crisistijd te zeggen dat je boven verwachting draait, maar wij hebben de afgelopen maanden over klandizie niets te klagen gehad”, zegt eigenaar André Leclercq. ,,Dat heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met het feit dat mensen ruim twee maanden niet naar een restaurant hebben kunnen gaan. Wat je dan ook ziet is dat klanten meer besteden en deels ook kiezen voor wat luxere producten, eenvoudigweg omdat ze het thuis extra gezellig willen maken. Natuurlijk heeft ook het fraaie weer van de laatste weken een belangrijke rol gespeeld.”

Positieve trend
Bij de Eyserhalte verwachten ze overigens dat die positieve trend nog wel even zal aanhouden, aldus Leclercq. ,,De verwachting is weliswaar dat mensen er vanaf volgende week weer massaal op zullen uittrekken – zeker bij mooi weer – maar de horeca is vooralsnog aan heel wat regels gebonden, waardoor het bijvoorbeeld voor families en vriendengroepen lastig wordt om uitgebreid uit eten te gaan.”

Voor de Zuid-Limburgse versmarkt is er dus reden om ook de komende weken veel aandacht te schenken aan de mogelijkheden die mensen hebben om dichtbij huis, bijvoorbeeld in de tuin te genieten van al het mooie wat deze regio te bieden heeft. ,,Wij doen dat onder andere door – uiteraard in onze eigen inspirerende omgeving –  kookdemonstraties te geven op de Quoco, een prachtig vormgegeven barbecue en grill ineen, waarmee je op een veilige en smakelijke manier kunt genieten van het buitenleven.”

Extra aantrekkelijk
Leclercq betrapt zichzelf erop dat hij erg enthousiast kan worden als hij over de Quoco vertelt. ,,Ik kan natuurlijk heel diep ingaan op het gebruiksgemak en de vrijwel ongekende mogelijkheden, maar het is misschien handiger – en in elk geval ook leuker – als mensen zelf een kijkje komen nemen. De aanschaf is tijdelijk extra aantrekkelijk, omdat we kopers tot eind juni een barbecuepakket ter waarde van 250 euro aanbieden.”

Op maandag 1 juni – Tweede Pinksterdag dus – wordt bij de Eyserhalte het vuur weer aangestoken en gaan de eerste gerechten op de Quoco. Ook hebben we de komende weken op zaterdag en zondag een speciale grillkaart. Daarnaast beginnen we op 2 juni weer met onze doordeweekse lunches. ,,Voor de demonstraties is iedereen welkom; voor de lunch moet worden gereserveerd. Ook wij zijn immers verplicht ons te houden aan de richtlijnen van  het RIVM. Maar dat hebben we er graag voor over. We zijn veel te blij dat we eindelijk weer gasten mogen ontvangen en verwennen.

Wittemerweg 2, Eys (NL) – eyserhalte.nl

 

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu