Home > Culinair > Euregionale Michelinsterren op het Preuvenemint

Euregionale Michelinsterren op het Preuvenemint

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het Preuvenemint, het bekende culinaire festival dat jaarlijks wordt gehouden op het Vrijthof in Maastricht, heeft voor komende editie een bijzondere deelnemer aan zich weten te binden: Crossing Borders, een euregionaal restaurantcollectief bestaande uit Café Sjiek, restaurant SOFA en maar liefst drie sterrenrestaurants uit Nederland, België en Duitsland: De Leuf in Ubachsberg, La Becasse in Aken en Vivendum in Dilsen-Stokkem.

De vijf toonaangevende bedrijven presenteren zich tijdens de 36ste editie van het Preuvenemint (24 tot en met 27 augustus) in de stand van Sauter Wijnen, dat al meer dan tien jaar actief is op het Preuvenemint.

Robin van de Bunt van restaurant De Leuf (*) zal samen met Christof Lang van La Becasse (*) en Jeroen Holten (SOFA Maastricht) de scepter zwaaien over de keuken in de stand van de Maastrichtse wijnhandelaar. Vivendum (*) heeft een eigen stand op het Preuvenemint, maar chef Alex Clevers is wel betrokken bij de voorbereidingen voor het initiatief, zo bevestigt een insider tegenover Chapeau.

Directeur Ralph Habets van Sauter Wijnen is blij met de bijzondere samenwerking, die vooralsnog eenmalig is.  ,,Het gros van dit unieke en exclusieve gezelschap is al klant bij ons. Vanuit dat perspectief ontstond ook het idee om dit samen te doen.”

Met de komst van het euregionale collectief keren ook de oudgedienden Café Sjiek en SOFA Brasserie-Bar-Restaurant terug op het Preuvenemint. Robin Berben (Sjiek) en Evelyne Holten (SOFA) zien het helemaal zitten. ’Geweldig’, noemen ze het initiatief, waarvan ze zelf deel uitmaken.

Het bestuur van het Preuvenemint is dolgelukkig met de komst van het collectief, bevestigt Ralph Meijs van het organiserende Struyskommitee. ,,Partners van over de grens zijn voor ons al jaren  een speerpunt. Met de komst van dit unieke gezelschap scoren we tegelijkertijd in België en Duitsland. De terugkeer van Sjiek en SOFA vinden we geweldig en De Leuf is eveneens al jaren voor ons een potentiële kandidaat.”

Crossing Borders organiseert sinds 2012 gezamenlijke evenementen en is inzetbaar als partner bij gelegenheden in binnen- en buitenland om de euregionale contacten te versterken.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu