Home > Culinair > Eigenaar Vivendum verkoopt succesvolle bistro

Eigenaar Vivendum verkoopt succesvolle bistro

Alweer een Limburgse sterrenchef die het rustiger aan gaat doen. Twee weken na de aankondiging van de Hasseltse tweesterrenchef Luc Bellings dat hij het zware werk niet meer aankan en zijn sterren inlevert, doet nu Alex Clevers van zich spreken. De chef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem (één ster in de Michelingids), heeft zijn tweede zaak, Bistro Neuta in Leut, onder de rook van Maasmechelen, verkocht. Niet omdat hij het niet meer aan zou kunnen, maar juist omdat hij al zijn aandacht wil richten op zijn sterrenzaak én op zijn gezin, zo zegt hij in een toelichting. ,,Het is altijd heel leuk geweest (en dat is het nog steeds), maar soms is het goed om een duidelijke keus te maken. Dus zie het als iets positiefs”, aldus de sterrenchef.

Clevers, alweer vele jaren een van de vaste waarden op het Preuvenemint in Maastricht, startte Bistro Neuta vier jaar geleden als laagdrempelige annex van restaurant Vivendum. Deze formule was van meet af aan succesvol. Het terras van Bistro Neuta werd vorig jaar door de gezaghebbende GaultMillau uitgeroepen tot het mooiste terras van België.

De zaak wordt overgenomen door Marco Cellini, die vroeger in Maasmechelen Village een succesvol Italiaans restaurant runde, zo melden Belgische media. Cellini staat klaar om Bistro Neuta per 1 mei met enige aanpassingen te heropenen.

Het Hasseltse ‘wonderkind’ Luc Bellings (Aan tafel bij Luc Bellings) maakte twee weken geleden bekend de zware druk die dagelijks op hem ligt niet meer aan te kunnen. Samen met zijn echtgenote broedt hij op iets wat kleiner is en meer rust geeft. ,,Pijnstillers slikken om mezelf te blijven afbeulen aan die stoof: nooit meer”, verklaarde hij. Om het geld hoeft hij het trouwens niet te doen. ,,Met twee man personeel en twintig borden in één dag hou ik evenveel over als een grote sterrenzaak te laten bollen met twaalf man in dienst”, aldus Bellings.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu