Home > Culinair > Eerste chocoladehotel van Nederland opent in Maastricht

Eerste chocoladehotel van Nederland opent in Maastricht

In het Maastrichtse Stokstraatkwartier opent begin 2024 Boutiquehotel Darq, het eerste chocoladehotel van Nederland. In het intieme hotel van chocolatier Jorrit Consten worden – net als in het bijbehorende chocoladecafé – alle zintuigen geprikkeld met het hele verhaal over de productie van chocolade. Van bean to bar, dus beginnend bij de cacaoboon en eindigend bij de chocoladerepen en bonbons.

Darq, op de hoek van de Maastrichter Smedenstraat in Maastricht, vind je al ruim zeven jaar een adres dat immens populair is bij chocoladeliefhebbers. Bij Darq draait immers alles om chocolade: van huisgemaakte chocolade, bonbons, taart(jes), spreads en chocomelk, tot een ontbijt- en lunchkaart met gelijke delen hartige en zoete creaties. En dat alles in een entourage die aanvoelt als een bonbon. Daarnaast vindt ook de chocoladeproductie in huis plaats, en worden dus ook de geurzintuigen geprikkeld.

Begin 2024 wordt het chocolade-imperium van Jorrit Consten verder uitgebreid met de opening van Boutiquehotel Darq. Een intiem hotel met vijf kamers en één appartement dat volledig in het teken staat van chocolade. „In de zes unieke verblijven brengen we het hele verhaal van boon tot chocoladereep tot leven. In de vorm van geuren, kleuren, smaken en decoratie. Zo heeft het hoofdbord van de witte-chocoladekamer de vorm van een chocoladereep, staat in de melk-chocoladekamer een oude productieband zoals we die in de kelder ook gebruiken en heeft de muur van de suite de vorm van onze bonbons.’’

Wie na een heerlijke nachtrust tussen de chocolade ontwaakt in Boutiquehotel Darq, kan tijdens het ontbijtje in het chocoladecafé nog even rustig verder dromen. Een formule die nagenoeg uniek is. „Wereldwijd zijn er eigenlijk maar twee overnachtingsmogelijkheden waar de storytelling rondom chocolade zo ver is doorgevoerd, in Indonesië en Portugal”, aldus Jorrit Consten.

Naar verwachting opent Boutiquehotel Darq de deuren in maart 2024.

boutiquehoteldarq.com

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.