Home > Culinair > Eén vlaai uit de twee Limburgse provincies

Eén vlaai uit de twee Limburgse provincies

Op de BBB-horecabeurs in MECC Maastricht is een nieuwe vlaaisoort gepresenteerd, die beiden Limburgen moet representeren. De bedoeling is dat er zowel producten uit Nederlands-Limburg als ook uit Belgisch-Limburg voor worden gebruikt.

De beide gouverneurs Emile Roemer en Jos Lantmeeters kregen de eerste twee vlaaien van deze soort aangeboden bij de opening van de beurs. De ene vlaai bestond uit kersen uit Nederlands-Limburg, de ander uit abrikozen uit Belgisch- Limburg. De bedoeling is dat de initiatiefnemer meer van dit soort combinaties gaat maken en dat ze ook ‘geëxporteerd gaan worden naar andere provincies.

Een vlaai is een typisch bakkersproduct dat zowel in Nederlands- als in Belgisch- Limburg veel gemaakt wordt. „Dit is meer symbolisch, maar het toont wel aan dat we veel meer moeten samenwerken tussen beide provincies”, zei Emile Roemer bij de aftrap van de horecabeurs.

Zijn collega Jos Lantmeeters hoopt dat de provincies meer beslissingen zelf kunnen gaan nemen in de toekomst om zo beter samen te werken. „Zo zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het sluiten van de grenzen, zoals we tijdens corona een tijdje moesten doen, geen nut heeft, dus dat gaan we ook niet meer herhalen.”

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.