Home > Culinair > Een smakelijk paasfeest, de quarantaine-editie

Een smakelijk paasfeest, de quarantaine-editie

Het paasweekend volgende week zal er eentje worden om niet te vergeten; geen bezoek naar opa en oma, geen hele familie bij elkaar en geen restaurant om je lunch, brunch of diner te nuttigen. Maar dat betekent niet dat het een somber paasweekend moet worden, in tegenstelling. Skype, FaceTime of Hang met je fam terwijl je geniet van een (speciale Paas-) maaltijd van een van de tientallen Limburgse restaurants met bezorg- of afhaalopties!

Van Wijck in het Maastrichts stadsdeel Wyck verzorgt met Pasen een uitgebreide ‘paasbrunch to go’. Tropische sapjes, soep, quiche, roerei, wrap, cupcakes, diverse broodjes en toppings én het Van Wijck-paasei. Beschikbaar op 12 en 13 april, thuisbezorgd of af te halen in Wyck. Bestellingen kunnen tot uiterlijk vrijdag 10 april 18.00 uur geplaatst worden.

Voel je als een God in Frankrijk met het speciale Paasmenuutje van Bouchon d’en Face in Maastricht. Dit viergangenkeuzemenu is beschikbaar van vrijdag 10 tot en met zondag 12 april en kan op afspraak worden afgehaald in Wyck, of wordt aan het einde van de dag tegen een meerprijs thuisbezorgd.

,,Niets doen zit niet in onze aard, we hebben geklust, gepoetst, aangeplant, maar dat is niet genoeg” schrijven Ellen en Hans van Restaurant Atelier in Gulpen op hun website, daarom gaan ook zij met Pasen eenmalig bezorgen. Wanneer we het vier gangen Paasmenu van het restaurant zien, valt op dat de producten uit de regio de hoofdrol spelen. Op die manier ervaar je niet alleen en smakelijk Pasen, maar steun je ook de lokale economie.

Het is stil bij NOVO new dining maar eigenlijk ook niet echt. Zoals we weten zitten Rodny en Jareau immers niet graag stil. Ze introduceerden dan ook eenmalig de NOVO paasbox voor thuis. Deze was al vrij snel uitverkocht, maar wees niet getreurd; voor Koningsdag komt team NOVO new dining opnieuw met een exclusieve ‘Orange is the new Black’-box voor thuis (waarvan er maar 53, naar de leeftijd van de Koning, beschikbaar zullen zijn).

Dat je er je paasstol haalt is heel normaal, maar wist je dat Patisserie Royale ook een paasmenuutje heeft? Beschikbaar voor twee of vier personen en (in Maastricht) gratis thuisbezorgd op zaterdag 11 april.

Bij G7 Food & Drinks in Sittard besloot na een week thuisbezorgen om dat niet langer te doen, maar dat weerhield hen er niet van om met Pasen wel nog een speciaal menuutje te bereiden. Beschikbaar voor take away of delivery. Bestellen kan tot en met donderdag 9 april, afhalen op zaterdag en zondag.

6Zinnen in Hasselt houdt zich deze dagen voornamelijk bezig met het goede doel; net als diverse andere Belgisch Limburgse restaurants koken zij voor het goede doel #feedthenurses. Alle maaltijden die zij bereiden zijn bestemd voor verpleegkundigen of dokters. Met Pasen leggen ze ook hun eigen klanten culinair in de watten, en wel met een ontbijtmand die in samenwerking met broodjeszaak Swich in Wellen wordt samengesteld.

‘Met Pasen in het verschiet konden we het niet over ons hart verkrijgen om dan geen mooie en smaakvolle lentegerechten in orde te maken voor thuis’, schrijft chef Alex Clevers van Vivendum. Daarom opent hij niet alleen met Pasen, maar gedurende 5 zaterdagen (van 4 april tot 2 mei) een afhaalloket. Het menu bestaat uit 8 à la carte-gerechten en een driegangenmenu à 35 euro.

Bij Vous Lé Vous in Wimmertingen (een deelgemeente van Hasselt) staat komend weekend een viergangenpaasmenu op het menu. Daarbij kunnen gasten extra amuses, kaas en friandises bestellen. Ook zijn de gerechten beschikbaar in à la carte-vorm.

Fans van Restaurant en Wijnbar Bellavino in Rekem hoeven ook in deze uitzonderlijke tijd de Bellavino-smaken niet te missen. Het restaurant voert deze dagen een beperkte kaart, met vier voorgerechten en vier hoofdgerechten. Voor 15 uur besteld betekent dezelfde avond nog op tafel. Afhalen kan ook, van 17 tot 20 uur.

Arlecchino in Hasselt heropende op woensdag 1 april de afhaalservice. Met Pasen bieden zij een makkelijk te bereiden paasmenu aan, met keuze uit twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en een dessert. Je maakt je paasdiner compleet met bijpassende wijnen uit de collectie van VinodiVino.

Uiteraard kun je ook met Pasen terechte bij de restaurants waarvan we eerder bekendmaakten dat ze deze periode bezorgen. Denk aan Wijnrestaurant Mes Amis, Beluga Loves You x Graffiti, Onglet, Bijzonder, Loods81, L’Appetito, De Poshoorn, Restaurant Rozemarijn, Le Bon Vivant, FRUNK, Het Gerecht, Brienen aan de Maas of de Eyserhalte.

Andere restaurants die inmiddels ook aan het bezorgen en afhalen zijn geslagen zijn De Pastory, Il Fiore, Vino & Friends, Aon ’t Bat, Cup & Vino, Café Zondag, De Brandweerkantine, Sjiek Kookpunt, Mr. Sammi en G7 Food & Drinks.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.