Home > Culinair > Een geslaagd openingsweekend voor Brut172

Een geslaagd openingsweekend voor Brut172

Ruim tweeënhalf jaar nadat Hans van Wolde bekendmaakte een boerderij in Reijmerstok te hebben gekocht, was het afgelopen weekend eindelijk zo ver: de Michelin-chef en zijn vertrouwde crew ontvingen na een intensieve verbouwing met indrukwekkend resultaat de eerste gasten bij Brut172.

Het gezelschap tijdens de lunch op deze zondag bestaat uit bekenden uit de regionale en landelijke gastronomie, zoals Jonnie en Marie-Therese Boer (De Librije***) en Herman den Blijker, alsmede partners die de realisatie van Brut172 mogelijk hebben gemaakt.

Alle genodigden zitten net aan de champagne in de ruime, lichte lounge, als Hans binnenkomt en alle aanwezigen vraagt een applausje te geven aan Niels Maier, de architect die van een oude boerderij een hedendaags restaurant met de naam Brut172 ontwierp. ,,Wat is het mooi geworden’’, ,,mooi he’’, ,,wauw’’ hoor ik de rest van de middag in iedere hoek en aan iedere tafel.

En wat is het mooi geworden inderdaad. ,,Bij de renovatie van Brut172 is de basis gevonden in de schuur; het mooiste gedeelte van het gebouw. Daar moest alles om heen draaien. Dit vormt dan ook het centrum van Brut172,” vertelt Niels Maier. Dit centrum is ruim van opzet, met op de eerste etage twee vleugels waar de tafels ver uit elkaar staan en op die manier eigenlijk zorgt voor allemaal kleine private dining area’s. Tussen die twee vleugels is een loopbrug met daarop de bar gemaakt. Deze kijkt uit op de open keuken.

 

Bij de grote verbouwing zijn de karakteristieke eigenschappen van de boerderij intact gehouden of gerenoveerd: de muren zijn origineel en overal zijn de houten balkenconstructies zichtbaar. In de kleurkeuze van het interieur is bewust gekozen voor heel zachte kleurtinten. ,,Die keuze hebben we gemaakt om een spannend contrast tussen het rauwe gevoel van de originele boerderij en het interieur te creëren. Ook geeft dit interieur een gevoel van softness, die staat voor comfort, geborgenheid en een gevoel van thuiskomen.’’

In dit indrukwekkende interieur staat het vertrouwde team van Hans van Wolde klaar om de gasten van vandaag een onvergetelijke culinaire ervaring te laten beleven. De oerkracht van de regio vormt ook hier de basis: veel ingrediënten die de revue passeren heeft Hans in de buurt gevonden, maar ook ingrediënten van verder weg krijgen een plekje in de restaurantformule van Brut172. De wijnen die worden geserveerd zijn subliem, de Vergence White van Pegasus Bay uit Nieuws Zeeland die bij een van de tussengerechten wordt door mijn tafelgenoot als ,,misschien wel de mooiste wijn die ik ooit gedronken heb’’ bekroond.

Hans van Wolde toonde zich tevreden, ondanks de vermoeidheid. „Wat hebben we met z’n allen de afgelopen maanden hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. We zijn kapot, maar tegelijkertijd ook zo blij dat het allemaal gelukt is. Dit is het concept zoals ik het in mijn hoofd had. Ik voel me een gelukkig mens. Ik heb een prachtige nieuwe zaak, ik heb liefde, ik heb een zoon, een geweldig team, wat wil ik nog meer?”

Dat het restaurant nu geopend is betekent nog niet dat rustiger zal worden voor team Brut172, de komende 6 weken moeten ze nog flink aan de bak: de vier suites die onderdeel worden van het concept moeten dan klaar zijn. Momenteel zijn dit nog vier lege ruimtes waar eigenlijk alles nog moet gebeuren. Maar in dezelfde stijl zal ook dit wel iets bijzonders gaan opleveren.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.