Home > Culinair > Dwarse cocktails en de mooiste hammen en salami’s

Dwarse cocktails en de mooiste hammen en salami’s

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 35ste editie. Van 25 tot en met 28 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement laat Chapeau Magazine alle 25 deelnemers aan het woord. Deel 2: Pieter van Veldhoven (Shake and Serve), Rob Dresen (Rebelle) en Arthur Kissels (Tuur de Luxe)

 

Pieter van Veldhoven: ,,Rob en ik staan er voor de zesde keer. De samenwerking met Hans van Wolde (Beluga Loves You) vorig jaar was geweldig. We hebben heel goed gedraaid en er was een leuke sfeer. Dit jaar doet Hans niet mee: hij wil zich graag helemaal richten op zijn eigen zaak. Deelname aan een Preuvenemint kost veel tijd en energie. Bovendien willen zijn gasten graag dat hij aanwezig is.

Deze keer krijgen we gezelschap van charcuterie-kenner Arthur Kissels, beter bekend als Tuur de Luxe. Ron, Tuur en ik zitten volledig op dezelfde golflengte: het eten moet simpel zijn, maar wel goed en vooral betaalbaar. Onze gasten mogen zich niet alleen verheugen op een leuke avond; ze gaan ook met een goed gevulde maag naar huis.

 

Wat men kan verwachten? Tuur zorgt voor de beste charcuterie die te krijgen is. Zijn rode Berkel-snijmachine, waarmee hij de mooiste hammen en salami’s snijdt, is een attractie op zichzelf. Verder hebben we garnalenkroketten van Cees Holtkamp en Flammkuchen uit de Elzas. Zelf zorg ik voor een paar hele mooie cocktails: diverse gin-tonics en mojito’s en drankjes op basis van vermout, de trend van deze zomer.

We hebben alles in de hand, behalve het weer. Vorig jaar regende het op donderdag verschrikkelijk, terwijl het op zondag 35 graden was. Maar zelfs als het regent wordt het een geweldig feest.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.