Home > Culinair > Drie zussen maken kookboek met familierecepten

Drie zussen maken kookboek met familierecepten

Alle culinaire geheimen van de Zuid-Limburgse familie Hannen zijn nu gebundeld in één kookboek: Family Flavours.

De liefde voor koken zit ze in de genen. Zo klein als ze waren, de dochters van moeder Hannen keken al nieuwsgierig mee als ze in de potten en pannen roerde of er iets smakelijks uit de oven kwam. Lucy en Marieke hielden de geheimen van moeders voor zichzelf, voor zus Cecile stonden ze aan de basis van haar koks-carrière. De huidig eigenaar van vakantiewoning Hoeve Hurpesch in Mechelen runde onder meer een huiskamerrestaurant in Leiden en gaf kookworkshops in Gelderland. En, niet onbelangrijk: 85 recepten uit de keuken van de familie Hannen zijn door Cecile’s toedoen niet langer een goed bewaard geheim voor familie en vrienden, maar zijn nu voor iedereen bereikbaar om te maken en proeven. De eerste druk van het kookboek blijkt nu al een succes te zijn en is al bijna uitverkocht.

Bijdragen komen van zus en fotograaf Lucy (recepten Bolognesesaus en frieten). Keukenprinses en illustrator van het kookboek is Marieke die bijvoorbeeld de geheimen van haar carrot cake, haar chili con carne en vegetarische lasagne met gegrilde groente heeft verklapt aan zus Cecile. Tijdens het maken van het boek is er ook samengewerkt met Wijndomein St. Martinus in Vijlen en Domein Holset.

familyflavours.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.