Home > Culinair > Dormio Wijnhotel Valkenburg: wakker worden in de wijngaard

Dormio Wijnhotel Valkenburg: wakker worden in de wijngaard

Limburg is een vindingrijk hotelconcept rijker: Dormio Wijnhotel Valkenburg. Een luxueuze slaapgelegenheid annex winkel en restaurant, waar alles draait om wijn.

„Welkom in de wereld van de wijn”, zegt Roel de Boer. Hij leidt zijn gasten rond door de nieuwste aanwinst van het bedrijf waarvan hij mede-eigenaar is: Dormio Wijnhotel Valkenburg, gevestigd in het voormalige Hotel Tummers, pal tegenover het oudste stationsgebouw van Nederland.

Met gepaste trots opent de CEO van Dormio Resorts & Hotels de ene na de andere grondig verbouwde kamer. In alle ruimtes, er zijn er vierenveertig, prijken levensgrote afbeeldingen die je eraan herinneren dat je in een hotel bent waar alles draait om wijn. Sommige balkons zijn zelfs uitgerust met een kleine wijngaard.

Wijn en mode

In Limburg geniet Dormio Group, dat Hotel Tummers begin dit jaar overnam, vooral bekendheid als ontwikkelaar van een vakantieresort inclusief hotel op de Dousberg in Maastricht. In modestad Arnhem heeft het bedrijf onder meer hotel Modez in eigendom, waar alle kamers een relatie hebben met mode en design.„Zuid-Limburg geniet steeds meer bekendheid als regio waar mooie wijnen worden gemaakt. Voor ons was de link met wijn dus snel gelegd.”

Dormio Wijnhotel Valkenburg werkt samen met dertien Limburgse wijnboeren. Daarnaast zijn er contacten met vooraanstaande wijnhuizen over de hele wereld. „In Arnhem zijn we bijna buren van het bekende wijnhuis Robbers & Van den Hoogen, waarmee we al langer samenwerken. Van hen betrekken we ook een deel van de 160 wijnen die hier beschikbaar zijn.”

Wie Dormio Wijnhotel Valkenburg binnenloopt, komt terecht in het gezellige bargedeelte, waar mooie wijnglazen een belangrijk onderdeel van de inrichting vormen. Linksaf ga je naar het restaurant, waar het door een slimmigheidje met het interieur lijkt alsof je luncht of dineert in de kelder van een wijnproducent.

Vaste opslag

Rechts bevindt zich de trendy ingerichte wijnwinkel. Gasten kunnen er – al dan niet onder deskundige begeleiding van een sommelier – naar eigen smaak een wijn uitzoeken die perfect past bij het eten, maar ook bij de stemming van dat moment. „Onze gasten betalen de winkelprijs, plus een vaste opslag”, aldus de Boer. „Die houden we bewust laag om zoveel mogelijk mensen de kans te geven een mooie fles te laten openen. Dormio Wijnhotel Valkenburg wil laagdrempelig zijn, maar doet geen concessies aan het niveau van de keuken”, aldus De Boer. „Onze wijnen worden met veel zorg geselecteerd. Daar hoort goed eten bij. Iedereen is van harte welkom om te ervaren dat hier op niveau gekookt wordt.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.