Home > Culinair > Domein Pietershof presenteert jaargang 2022 bij Harry’s

Domein Pietershof presenteert jaargang 2022 bij Harry’s

In aanwezigheid van enkele tientallen sommeliers, vinologen en andere wijnliefhebbers werd deze week de nieuwe jaargang wijnen van Domein Pietershof gepresenteerd. Wijnmaker Albert Meijer streek daarvoor op uitnodiging van Adriaan Visser – voor het tweede jaar op rij – neer bij Brasserie Harry’s in Maastricht.

2022 belooft een bijzondere jaargang worden, concludeerde Albert Meijer aan het begin van zijn presentatie. In dat jaar was het immers bijzonder warm én droog in Teuven, de plek waar de van origine cardioloog in 2015 begon met het maken van wijn.

Net zoals Meijer in de wijngaard geen herbiciden of kunstmest gebruikt, werkt hij ook in de wijnkelder langzaam maar zeker toe naar een werkwijze van zo weinig mogelijk interventies. „Handen in de zakken is een van de grootste kwaliteiten van de wijnmaker. Geen interventies, en dat staat heel haaks op alles wat ik als cardioloog heb geleerd en gedaan. Nu laat ik de hutkoffer aan hulpmiddelen achterwege en laat de natuur zijn gang gaat. Dat is spannend, maar kan heel veel moois opleveren’’, lichtte de wijnmaker toe.

Het resultaat van zijn werkwijze is te proeven in een selectie van negen nieuwe, ongefilterde wijnen. Variërend van een droge, aromatisch zachte muscat tot een klassieke riesling, een pinot noir-rosé boordevol frambozen en twee krachtige rode.

Na afloop van de proeverij, werden de aanwezigen getrakteerd op een lunch bij Brasserie Harry’s. Gedurende de hele lunch stonden alle negen de nieuwe wijnen op tafel, zodat de connaisseurs ze naar wens konden combineren met de uiteenlopende smaken in de drie gerechtjes.

De presentatie van de jaargang 2022 van Domein Pietershof is een initiatief van Peter Hekers van Pierre Ache wijnen. De Limburgse wijnleverancier startte in 2007 met de distributie van biodynamische wijnen uit Europa. Daarbij ligt zijn focus op wijnmakers die ‘samenwerken met de natuur’, en het aandurven én aankunnen om met zo weinig mogelijk interventie mooie wijnen te produceren. Wijnmakers als Albert Meijer dus.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.