Home > Culinair > Dimitri Beckers en TOMA winnen ‘Culinary Innovators’ award Gault&Millau België

Dimitri Beckers en TOMA winnen ‘Culinary Innovators’ award Gault&Millau België

In het Belgische Kemzeke (Oost-Vlaanderen) vond maandag 6 mei de Gault&Millau ‘Culinary Innovators’ Awards Show plaats. Daarbij vielen onder meer Dimitri Beckers van C.Group en TOMA in de prijzen.

De Culinary Innovators Awards werden meer dan tien jaar geleden in het leven groepen om aandacht te vragen voor de toekomst van de gastronomie. Onder deze noemer beloont Gault&Millau ondernemers die met opvallende initiatieven bijdragen aan een betere toekomst voor de sector. In totaal werden maandag awards uitgereikt, twee daarvan vielen in respectievelijk Luik en Belgisch Limburg.

Zo ging de ‘Restaurant philosophy’- award naar TOMA in Luik, de zaak van Thomas Troupin aan de voet van de Luikse stadswallen. „Hij dompelt zijn gasten op een subtiele manier onder in zijn leefwereld, waarbij hij de afstand tussen de beleving in de keuken en het restaurant beperkt. Hij zorgt voor een warme verbinding met zijn gasten. Zijn ambitie is om gasten, keukenmedewerkers en ambachtslui en hun lokale producten samen te brengen in een ontspannen sfeer, gewijd aan een verfijnde en lokale seizoensgerechten. Met TOMA geeft Thomas Troupin niet alleen blijk van een zeer doordacht gedachtegoed, hij heeft met zijn concept de Vurige Stede nog steviger op de culinaire kaart gezet.’’

TOMA

De Limburger Dimitri Beckers, met zijn C.Group niet alleen actief in de traditionele horeca, maar ook in cafetaria in ziekenhuizen en bedrijfsrestaurants, won de award ‘Entrepreneur of the year’. „Beckers creëert toegankelijke concepten die gericht zijn op beleving en die door hun eigen profiel aanslaan en succesvol zijn. Ook in de hotellerie is hij geen onbekende met onder meer de uitbreiding en renovatie van Hassotel waardoor hij marktleider is in de Limburgse hoofdstad. Bar Bouffe, de kwaliteitsgedreven keten van cafetaria in diverse ziekenhuizen, werd overigens twee jaar op rij verkozen tot sterkste groeier (omzet, personeel en toegevoegde waarde) bij de kleine bedrijven in Limburg, en heeft in die categorie recent de Vlaamse hoofdprijs binnengehaald.’’

C.Group
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.