Home > Culinair > Deze zomer NOVO new dining pop-up in het Heuvelland

Deze zomer NOVO new dining pop-up in het Heuvelland

Na vijf succesvolle jaren is de grote verhuizing van het succesvolle Maastrichtse restaurant NOVO new dining nabij. Patron-cuisinier Rodny Welters kookt op 28 mei voor de laatste keer in zijn vertrouwde keuken in de voormalige bioscoop in het Maastrichtse stadsdeel Wyck. Als alles volgens plan verloopt, neemt hij halverwege de zomer zijn intrek op de bovenste etage van koffiebranderij Maison Blanche Dael. Maar voor het zover is, kunnen zijn gasten nog even genieten van een unieke NOVO-ervaring op een bijzondere plek: in een kunstgalerie met uitzicht op het Heuvelland.

Zoals zo vaak bij een verbouwing gaat niet altijd alles zoals gepland, zeker als je het hebt over een verbouwing zo rigoureus als die van het ‘nieuwe’ NOVO. Van tekorten op de arbeidsmarkt en lange levertermijnen tot het opvragen van vergunningen: het kost allemaal meer tijd dan Rodny Welters in eerste instantie had gedacht en gehoopt. Of en hoeveel vertraging dat uiteindelijk oplevert, durft de chef niet te zeggen. Toch neemt hij het zekere voor het onzekere – want Welters wil absoluut niet stilzitten. Daarom presenteert hij in de maanden juli, augustus en misschien september een pop-up in het Limburgse Ingber, bij Hoeve Beusdalshof om precies te zijn.

,,Hoeve Beusdalshof ligt middenin het Heuvelland, tussen Gulpen en Margraten. De B&B heeft acht kamers, een kleine keuken en een kunstgalerij. NOVO’s pop-up restaurant neemt vanaf juli intrek in die kunstgalerij, tussen de kunstwerken die door mede-eigenaar Anna Ververs zijn geselecteerd”, legt Welters uit. ,,Mocht het lekker weer zijn, dan kunnen we zelfs naar buiten. En de keuken biedt voldoende ruimte om een gedeelte van mijn eigen keuken uit Maastricht mee te nemen. Een soort plug and play, zo hoef ik op deze locatie dus geen concessies te doen. Ik kan gewoon doen wat ik in Maastricht ook zou doen.’’

Op deze oer-Limburgse locatie speelt deze zomermaanden ook de oer-Limburgse smaak de hoofdrol: vlees van slager Kusters uit Margraten, groenten en fruit uit de buurt, en planten en kruiden van Puur Aroma: Welters gaat met name aan de slag met ingrediënten uit de regio en voegt daar een kleine Aziatische touch aan toe.

Wie zich deze zomer bij NOVO in het Heuvelland in de watten wil laten leggen boekt op voorhand een all-in pakket: vijf gangen, begeleidende wijnen, water en uiteraard koffie en thee van de nieuwe onderburen, Maison Blanche Dael.

De pop-up van NOVO is zeker in juli en augustus geopend (en optioneel in september – afhankelijk van de vorderingen in Maastricht) van dinsdag tot zondag geopend zijn. Er is elke avond plek voor 28 tot 32 gasten. Reserveren kan vanaf zaterdag 7 mei om 12.00 via www.novo-dining.com

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.