Home > Culinair > De topchefs achter de Chef’s Table by Gault&Millau 2023

De topchefs achter de Chef’s Table by Gault&Millau 2023

Ook dit jaar geven zes topchefs acte de présence in de Chef’s Table by Gault&Millau op de Folie Culinaire, tijdens BBB Maastricht. De topchefs, waaronder dit jaar één chef van buiten Limburg, koken er een viergangen menu met producten van op de BBB exposerende leveranciers.

Restaurant Rozemarijn, Jeroen Raes

Jeroen Raes, kok en brillenfanaat, combineert in het hart van Maastricht zijn Zeeuwse roots met de smaak van de Limburgse hoofdstad. Unieke, speelse en verfrissende smaakcombinaties. In de zomer vooral licht en zilt, in de winter warm en kruidig. Geserveerd op een van de meest romantische plekjes van de stad: het intieme Op de Thermen. Laatste plekjes via de website van BBB Maastricht!

Les Salons (St. Gerlach), Guido le Bron de Vexela

Minstens drie keer per week verruilt chef-kok Guido le Bron de Vexela zijn keuken op Château St. Gerlach voor het WIJland, de moestuin van het chateau. De groenten en kruiden die hier groeien en bloeien, vormen de basis van alle gerechten die hier op tafel verschijnen. Zo puur mogelijk, maar wel verfijnd, geserveerd in een ongedwongen en eigentijds kader.

Beluga Loves You, Servais Tielman

De continue zoektocht naar de beste ingrediënten die er maar te vinden zijn, is de basis van alle gerechten die Tielman creëert: hier worden louter de aller beste producten, liefst uit de regio of ten minste uit Nederland gebruikt. Puur en eerlijk, met respect voor ieder stukje. Van kop tot staart.

De Rozario, Jermain de Rozario

Jermain de Rozario is een selfmade man die in zijn sterrenkeuken in Helmond op creatieve wijze de grondslagen van de Franse keuken combineert met zijn Indonesische roots. De Rozario’s uitvoering van kruidige rendang in combinatie met mangoijs is een vaste waarde op het menu. Zijn signatuur zien we niet alleen terug op het bord, maar in de complete, kleurrijke entourage.

Julemont: Guido Braeken & De Leuf, Robin van de Bunt

Concullega’s en beste vrienden, allebei spraak- en smaakmakend op een heel eigen manier. Waar Robin van de Bunt van De Leuf uitblinkt in diverse Aziatische kookstijlen, houdt Guido Braeken er een klassieke stijl met invloeden uit de hele wereld op na. Een keuze maken tussen de twee keukens blijft lastig, daarom geven de twee jonge chefs 11 oktober dan ook samen acte de présence.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.