Home > Culinair > De ongezouten ambities van Erik Stevens

De ongezouten ambities van Erik Stevens

Erik Stevens, geboren en getogen in Eijsden, begon acht jaar geleden zijn eigen bedrijf: Erik Stevens Catering. Acht jaar geleden als eenmanszaak begonnen, is Erik Stevens in 2017 verhuisd naar een grotere locatie. De nieuwe vestiging van Erik Stevens Catering is gevestigd in een winkelpand dat in maart officieel de deuren opent als Erik Stevens Delicatessenwinkel.

Erik Stevens begon zijn carrière aan de hotelschool. Na zijn afstuderen deed hij ervaring op bij verschillende keukens in de regio en bij Saveurs Traiteurwinkel en bedrijfscateraar Sodexo. De droom om een eigen cateringbedrijf te beginnen is zo langzaam maar zeker gegroeid. ,,Ik had altijd al passie voor lekker eten. Tijdens mijn loopbaan kwam ik erachter dat ik projectmatig werken veel spannender en uitdagender vind dan werken in een restaurant.” De ondernemer voegt eraan toe dat hij het fijn vindt zijn eigen draai te kunnen geven aan de dingen die hij doet.

Minder zout

De keuken van Erik Stevens Catering laat zich niet in een woord omschrijven. ,,We gaan vooral met de seizoenen mee. Op dit moment hebben we heerlijke stamppotten en in het voorjaar zullen we bijvoorbeeld weer veel met asperges gaan doen. Zodra de dagen echt gaan lengen zal het team van Erik Stevens ook meer gaan werken met gerechten die beïnvloed zijn door de keukens van Italië, Marokko en Thailand.

‘Wat is hot? En wat is leuk?’, zijn vragen die Erik Stevens zichzelf vaak stelt. ,,Behalve met de seizoenen ben ik continu bezig met wat er speelt in de gastronomie en hoe ik daar zelf op kan inspelen.” Op dit moment is het redelijk rustig op het gebied van trends in de horeca, maar dat betekent niet dat Erik Stevens stilzit. ,,Behalve met nieuwe gerechten en nieuwe menu’s ben ik momenteel druk met een nieuwe kruidenmix. Het is een trend om minder zout te eten en dat probeer ik te verwerken in een nieuwe kruidenmix die ondanks de vermindering in zout meer smaak heeft.”

Delicatessenwinkel

Eind 2017 openden de deuren van Erik Stevens’ Delicatessenwinkel officieus. Je vindt er onder andere een uitgebreid assortiment delicatessen en wijnen en een wekelijks wisselend aanbod kant-en-klaar maaltijden. Alle gerechten worden in eigen keuken bereid, zonder conserveermiddelen.

Tot de officiële opening in maart wordt proefgedraaid met kant-en-klaar maaltijden en de rest van het assortiment. Klanten wordt gevraagd om kritisch te zijn en op- of aanmerkingen met Erik Stevens en zijn team te delen.

Op 24 en 25 maart 2018 wordt de winkel officieel en feestelijk geopend.

Kijk voor meer informatie op de site van het bedrijf.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu