Home > Culinair > De nieuwe brigade van Rantrée

De nieuwe brigade van Rantrée

Hoewel de deuren gesloten bleven, was er de afgelopen periode genoeg reuring in de Limburgse gastronomie. Er werd gekookt voor thuis, er werd gebouwd en verbouwd en de nodige chefs, maîtres en sommeliers maakten de transfer naar een nieuwe uitdaging. Zo staat er ook bij Rantrée een nieuwe brigade klaar voor de grand re-opening op 5 juni.

Het afgelopen jaar zijn bij Rantrée verschuivingen geweest in het personeelsbestand. ,,Sommige collega’s hebben na jaren het schip verlaten”, vertelt eigenaar en chef-kok Ralph Hermans. ,,Hoewel we dat heel jammer vinden, zijn we enorm trots om te zien dat deze dames en heren de afgelopen jaren onderdeel waren van ons team. Daarbij gaf deze wisseling ons de ruimte om nog eens kritisch te kijken of iedereen wel op de juiste plek zat.’’

Met als resultaat dat het restaurant vanaf zaterdag maar liefst vier sommeliers telt. ,,Wijn speelt een enorm belangrijke rol in ons bedrijf. Als we straks weer zestig gasten mogen verwelkomen, hebben we stevig team. Dit team gaat onze gasten een optimale beleving geven, inclusief de kennis over onze wijnen.’’

Jennifer Silvius-Hermans, mede-eigenaar van Rantrée, blijft de hoofdsommelière. Jessica Klook wordt haar rechterhand, tevens ook de bedrijfsleidster. Haar ervaring heeft ze opgebouwd als sommelière bij ’t Zilte (***) in Antwerpen, Boreas (**) in Heeze en La Colette(*) in Mol (BE). Zij neemt in die functie de rol van Renaldo Augusto – Jong Limburgs Talent Bediening 2019 – over. Hij maakte in december de overstap naar restaurant Hunker in Sittard. Aanvullend komt ook sommelière Daphne Ehlen, bekend van onder meer Château Wittem en Kasteel TerWorm, het team van Rantrée versterken. Bram Vancauwenbergh, inmiddels een vast gezicht in het team van Rantrée, gaat na 5 jaar, eind augustus het team verlaten. Hij kiest een nieuwe uitdaging.

Rijk Boerma, een van de voormalige vaste gezichten op het terras van CINQ wordt assistent maître. Hij wordt daarmee de rechterhand van Glenn van de Velde.

Ook in de keuken is er aardig (door)geschoven: Met het vertrek van zijn rechterhand Simon Vanbeul – Jong Limburgs Talent Keuken 2019 – naar Brut172 (**), kwam de functie van sous-chef in de keuken van Rantrée vrij. Deze functie wordt vanaf 5 juni ingevuld door Mike Roex, hij werkt al twee jaar bij Rantrée en groeit door vanuit zijn functie als assistent sous-chef. Die functie wordt dan weer opgevuld door Brian Pfeffercorn, die inmiddels al bijna vijf jaar bij Rantrée achter de pannen staat.

Betekent het dat Rantrée vanaf zaterdag anders zal zijn dan we gewend zijn? Ralph en Jennifer denken van niet. ,,Onze bedrijfsfilosofie ligt vast, wij zorgen ervoor dat dit zo goed mogelijk wordt nageleefd, door onze nieuwe medewerkers”.

Restaurant Rantrée mag – net als de rest van de horeca in Nederland – op 5 juni 2021 de deuren weer openen voor het publiek. Het eigenlijk nog kersverse sterrenrestaurant gaat een drukke zomer tegenmoet. Mocht je deze beleving willen ervaren, reserveer graag via de website.

Wilhelmus 30L, Maastricht (NL) – rantree.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.