Home > Culinair > De Kornuiten van Koraal: finalist publiekspijs ‘Terras van het Jaar 2024’

De Kornuiten van Koraal: finalist publiekspijs ‘Terras van het Jaar 2024’

Sinds 27 maart is massaal gestemd op de favoriete terrasjes in Limburg. De zaken in top 5, strijden deze de week om de publieksprijs ‘Terras van het Jaar 2024’. Om je te helpen bij het maken van je keuze stellen we de vijf finalisten aan je voor! In deze aflevering De Kornuiten van Koraal.

In korte tijd is bruncherie ‘De Kornuiten van Koraal’ in Lemiers uitgegroeid tot een publiekslieveling, niet alleen bij de lokale gasten maar ook bij vakantiegangers die het omliggende heuvelland van heinde en verre bezoeken. In en rondom de kassen van een voormalig tuincentrum hebben de Kornuiten een unieke sfeer gecreëerd. Een prachtige plek waar je even heerlijk kunt onthaasten en waar je in een ongedwongen ambiance kunt genieten van een hapje en een drankje.”

Uniek is dat er bij de Kornuiten van Koraal veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. „Ook zij kunnen elke dag een belangrijke bijdrage leveren”,  vertelt Juliëtte Demollin, projectleider bij de Kornuiten van Koraal. „Onder leiding van een ervaren kok en medewerkers met veel ervaring in de horeca kunnen zij hier elke dag leren. Daarbij zorgen onze begeleiders voor de ondersteuning die ze nodig hebben. Als sommige doelen te hoog gegrepen zijn, dan is dat ook prima. Iedereen moet hier op de eerste plaats kunnen genieten.”

Bij de Kornuiten van Koraal wordt er gewerkt met streekproducten. Juliëtte: „Onze ingrediënten zijn afkomstig van lokale leveranciers en altijd vers. Zelfs de frieten worden hier vers geschild en gesneden. We hebben een eenvoudige menukaart met onverwachte smaakcombinaties en wisselende specials, met een het (fris)drankassortiment dat ook is afgestemd op buitenlandse bezoekers.”

Juliëtte besluit: „We hebben dus veel in huis, niet op de laatste plaats onze aandacht voor gastvrijheid. Hier vindt iedereen het belangrijk om het onze gasten naar de zin te maken. Zodat ze genieten en in de toekomst vaker een bezoek zullen brengen aan de Kornuiten van Koraal.”

Rijksweg 120, Lemiers (NL) – dekornuitenvankoraal.nl

Deze stemronde is gesloten, de winnaar wordt in de week van 15 april bekend gemaakt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.