Home > Branded content > De Italiaanse chef van het jaar in La Villa des Begards

De Italiaanse chef van het jaar in La Villa des Begards

In de nieuwe gids van Gault & Millau is Francois Piscitello van restaurant La Villa des Begards in Embourg, vlak onder Luik, uitgeroepen tot ‘de Italiaanse chef van het jaar’. Een prestigieuze prijs voor een chef die ook al jaren een Michelin-ster draagt en zijn gasten verwent met de meest verfijnde Italiaanse keuken. Piscitello is al jaren een bekend gezicht in de Luikse gastronomie, eerst in het centrum van de stad en sinds enkele jaren in een prachtige villa met mooie tuin in Embourg, op een halfuurtje rijden van Maastricht. De gasten worden ontvangen in een mooie, moderne villa, waar de gastvrijheid met een hoofdletter wordt geschreven. De vaste maître Alexandre Bemelmans zorgt er met zijn team voor dat iedereen ruim aandacht krijgt en de Nederlandstalige bezoekers waarderen zijn tweetaligheid en zijn grote kennis van wijnen.De inrichting, met ruimte voor veertig couverts, is hedendaags, met veel lichtinval en subtiele, wisselende kleuren, pure materialen en een open ruimte die doorloopt tot aan de open keuken en uitkijkt op de wijnkelder. Bij mooi weer is het hier heerlijk genieten op het terras in de fraaie tuin. De eigen parking zorgt voor extra gemak. Het restaurant beschikt over drie gastenkamers of chambres d’hôtes, voor degenen die na de maaltijd niet meer wensen te reizen.Zelf noemt Piscitello zijn concept een reis der zintuigen, waar hij zelf zo aan gehecht is. De elegantie zit hem in de soberheid van elk gebaar. De chef heeft zijn eigen stijl ontwikkeld en volgt die heel trouw. Het is een lust om zijn smaken te ontdekken. Piscitello zelf omschrijft zijn keuken als vrij en creatief, geïnspireerd door Italiaanse culinaire tradities.

    

La Villa des Begards is geopend van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch en diner. Zaterdag is er enkel diner en zondag en maandag is het restaurant gesloten.Met de feestdagen is het restaurant gesloten, van 23 december tot 3 januari kunt u er niet terecht. Van tevoren en daarna bent u meer dan welkom. Het is de reis meer dan waard.

www.lavilladesbegards.com
Telefoon +32(0)42229234
Email info@lavilladesbegards.com

  

_________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu